Hur man designar en omvänd primer

Hur man designar en omvänd primer


Om du är ny på den praktiska området genetik, kommer du att veta hur man designar en omvänd primer är nödvändig för nästan vilken position som helst på området. Det är ett avgörande steg i PCR (polymeraskedjereaktion), vilken förstärker en specifik gen i syfte att bestämma dess närvaro och / eller mängd. Genom att veta hur man får den avsedda oligonukleotidprimern, kommer du att vara ett steg närmare att veta tillämpad gen-analysprocessen.

Instruktioner

1 Ange sekvensen av din gen av intresse i Primer-BLAST (se Resurser) för lämpliga arter, och ange parametrar som är lämpligt (t.ex. Tm kan variera beroende på hårnålsslingor och GC-innehåll).

2 Klicka på "Get Primers" att utnyttja Primer-BLAST motor. Varierande primers kan visas om de är tillgängliga för din gen, och deras sekvenser kommer att listas tillsammans med deras egenskaper.

3 Välj primern bäst passar din gen av intresse.

4 Utforma primer från din valda sekvensen. Detta kommer att bli svårt för de flesta människor utan en stark organisk kemi bakgrunden, så det är bäst att skicka en begäran till ett företag eller en institution som kommer att utforma din primer för dig. Om du vill utforma det själv, se Resurser för ett etablerat protokoll.