Hur man återställer en felkod på en Volvo 850 1993

Hur man återställer en felkod på en Volvo 850 1993


Du kan återställa felkoder på din 1993 Volvo 850 direkt från ditt hem garage, vilket sparar tid och pengar. On-Board Diagnostics I dator (OBD I) tar emot och lagrar felkoder skickas till den från sensorer placerade i hela bilen. De varnar eventuella fel eller tjänst dator behöver genom att belysa en varning eller servicelampan på instrumentpanelen. Efter Scan Tool läser koderna, och efter att du har haft bilen servas eller repareras, då kan du eller din mekaniker återställa felkoder genom att använda samma OBD jag skannar verktyg.

Instruktioner

1 ligger en port på den nedre delen av förarsidan instrumentbrädan vid motorhuven släpp handtaget. Denna hamn bör vara av samma storlek och form som kontakten på OBD jag skannar verktyg. Anslut Scan Tool till denna port.

2 Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge, men inte starta motorn. Detta kommer att slå på Scan Tool.

3 Vänta på Scan Tool att läsa felkoder. Leta efter ett kommando som säger "Ta bort Codes" eller liknande kommando. Välj detta kommando. Vänta på att avsökningen verktyg för att slutföra uppgiften. Det kommer att indikera att den är klar genom att visa "kommando som skickas" eller det kommer du tillbaka till huvudmenyn. Sökverktygen varierar lite beroende på vilket företag tillverkade den.

4 Koppla bort Scan Tool och slå på motorn. Kontrollera att alla varnings- och servicelampor har stängts av av instrumentpanelen.