Hur man reparerar en bildskärm kabel

Hur man reparerar en bildskärm kabel


När datorn bildskärmskabel är skadad från konstant vridning eller ett strömavbrott, kan du göra reparationer på den med några grundläggande elektronik verktyg och förnödenheter och placera monitorn i drift igen på några minuter. Undvika väntar dagar för en ny kabel för att komma fram. Reparera kabeln istället för att ersätta bildskärmen för att spara pengar och tid.

Instruktioner

1 Ta bort strömkabeln från bildskärmens baksida och låt det sitta i minst en timme att få bort eventuell kvarvarande kraft som kan förekomma. Koppla bort bildskärmskabeln från datorn.

2 Skär bildskärmskabeln strax innan den skadade delen av kabeln, eller 2 inches från kontakten om kontakten är skadade och resten av kabeln är intakt.

3 Strip ungefär en tum av yttre isoleringen från änden av kabeln som fortfarande är ansluten till bildskärmen. Strippa samma mängd från änden av kabeln som har skurits av för att exponera de inre ledarna.

4 Strip ungefär en fjärdedel tum av isoleringen från vardera av de inre ledarna i båda kabelsektioner.

5 Ställ in hjälpande händer lödning stöd och klämma en hårddisk 15-stifts D-sub löd typ kontakten i enheten så att lodet ändar exponerade och lättillgänglig och något nivå.

6 Ställ in multimetern till kontinuiteten / Ohm inställning och ansluta kablarna till rätt portar på mätaren. Tryck ett bly från mätaren till mittstiftet på den gamla anslutningen och sond trådarna tills en som är ansluten till stiftet hittas, såsom indikeras av mätaravläsning. Avläsningen kommer att vara densamma som om de två ledningarna på mätaren berördes tillsammans.

7 Värm lödkolven i två minuter, försiktigt så att inte bränna några ytor som är i närheten av.

8 Placera ledaren med samma färg ledningar som upptäckts med mätaren för mittstiftet i mittstiftet löda uttaget på den nya kontakten. Tryck på lödkolven till ledaren där den möter uttag för två sekunder och sedan tillämpa spets 60/40 tenn / bly-lod till ledaren samtidigt som du håller järnet på plats tills lodet rinner ner ledaren och fyller uttaget bara kapacitet. Ta lödkolven och lod och låta denna korsning svalna i 30 sekunder.

9 Upprepa proceduren för varje stift på kontakten, lödning exakt samma färg tråd i varje stift på den nya kontakten arbetar från mitten av kontakten utåt.

10 Kontrollera noga för löda broar mellan stift eller för dåliga anslutningar och åter lod som behövs. När du är klar fäster D-sub huva till kontakten. Anslut bildskärmen till en dator och till en strömkälla och testa den genom att vrida på datorn och bildskärmen. Låt datorn kan arbeta i minst en timme med konstant övervakning för att säkerställa korrekt kabeldragning och minska risken för rök eller brandskador.