Varför är bladen Sticky & Falling Off på min Bonsai?

Varför är bladen Sticky & Falling Off på min Bonsai?


Bonsai är konsten att bibehålla miniväxter genom en krävande behandling med beskärning och omsorg. I likhet med sina standardstorlek motsvarigheter, bonsai växter är föremål för sjukdom och skadeinsekter, utan på grund av deras krävande odlingsförhållanden, kan de snabbare drabbas av negativa effekter. Omgående behandla tecken på insekter eller sjukdomar, såsom klibbiga sjunkande blad.

orsaker

Klibbiga fallande löv är nästan alltid orsakas av bladlöss eller skalor. Bladlöss är små insekter som lever på undersidan av många prydnadsväxter, inklusive bonsai. De kan vara brun, grön, röd eller grå, och är oftast vinglös. Skalor är mycket små, vinglösa insekter som lever i kolonier på kvistar och stjälkar av bonsai och andra prydnadsväxter. De har en överlappande utseende som påminner om skalor. Båda skadeinsekter suga saven från bonsai växter, vilket gör att bladen för att gulna, vissnesjuka och släppa. De utsöndrar ett klibbigt ämne som kallas honungsdagg.

Identifiering

Titta under bonsai växtens blad för bladlöss. De kan också gömma sig inuti böjda blad. Myror äter honungsmelon och är ofta närvarande under bladlöss angrepp. Undersök kvistar och grenar av bonsai för scalelike utväxter.

Behandling

Ta bonsai utomhus om det är en krukväxt. Tvätta den med en stadig ström av vatten, som täcker undersidan av bladen såväl som toppar. Spraya anläggningen med insektsbekämpning tvål, som täcker anläggningen helt och hållet. Tvålen belägger mjuka kroppar av bladlöss och skalor, torkar ut dem och döda dem. Gnid vågen med en mjuk trasa.

överväganden

Vissa växter är mer mottagliga för bladlöss och skala angrepp än andra. När du väljer en bonsai anläggning, välj en som är sjukdoms- och insektsresistenta. Ge rätt mängd ljus, vatten och gödning som krävs för just växt, och beskära den regelbundet för att upprätthålla sin hälsa och form. Friska bonsai växter är bättre på att motstå sjukdomar och insektsangrepp.