Hur man reparerar Sprickor i en konkret Pond

Hur man reparerar Sprickor i en konkret Pond


En cement damm kan vara en vacker utomhus trädgårdsarbete funktion. Om dammen har en spricka, dock, och vattnet läcker ut, kan det vara mer av en huvudvärk än en avkopplande element. Reparera denna typ av fel är ofta inte idiotsäkert, och ibland reparationen varar bara för en säsong eller two.There finns några enkla reparationsmetoder för att få jobbet gjort och en permanent lösning.

Instruktioner

1 Ta bort alla prydnadsföremål, växter eller fisk från dammen. Observera att om du håller fisk i dammen, måste du kontrollera alla reparationsmaterial för toxicitet på djur.

2 Töm dammen med en sifon slang eller en pump. Alla delar av sprickan måste exponeras och torra innan reparation. När dammen dräneras, ta hela ytan för några andra sprickor som kan vara synliga med vattnet ur vägen. Reparera eventuella och alla sprickor du kan se så även den minsta sprickan kan läcka eller bredda med tiden.

3 Chip ut sprickan att ge plats åt cementet för att fylla defekten. Använda hammare och mejsel för att öppna den till åtminstone 1/4 av en tum.

4 Fäst slip bit till borr och slipa ut kanterna av sprickan, vilket gör det smidigt så att cementen kan ansluta sig till ytan. Använd kvasten att borsta bort damm och smuts.

5 Blanda cement enligt förpackningens anvisningar i hinken. Med hjälp av murslev, fyll sprickan med cement, trycka ner i sprickan med spetsen på glättaren först och sedan fylla den och utjämning det över. Sprid cement över kanterna på det område du slipas och därefter med minst en tum. Låt cementen torka helt.

6 Måla med vattentät murverk färg. Kontrollera att den här produkten är inte giftigt för fisk om du hysa dem i dammen.

7 Täck damm med en gummifoder som en sista utväg om sprickan reparationen misslyckas eller om fler sprickor kontinuerligt.