Craft Projekt Jonah & the Whale

Craft Projekt Jonah & the Whale


Jonah och val är en biblisk berättelse om en man vid namn Jonas som lydde Gud, men så småningom kom till en plats för ånger. Historien visar att det är viktigt att lyssna till Gud och lyda vad han säger. Det visar också Guds tillhandahållande och skydd. Införliva Jonah and the Whale hantverk projekt i Bibeln lektioner för att hjälpa barn att förstå och behålla information och koncept av berättelsen.

papper hantverk

Skapa ett val av en papperspåse för att illustrera historien om Jona och valen. Gör en liten pappersdocka som representerar Jona. Sätt Jonah i en pappers lunch väska och stoppa resten av påsen med skrynkliga tidningen och knyta slutet med garn. Måla val blå eller grå med tempera målar, rita en mun och lägga googly ögon. Skär en flipper form av blå eller grå kraftigare papper och limma fast den på botten av påsen. Ett annat sätt att illustrera historien om Jona är att helt enkelt skära en whale form av grå kraftigare papper och limma den till en bit av blå kraftigare papper. Läs berättelsen om Jona och valen. Gör en liten papper skära av Jonah och använda tejp för att sätta Jona på val att representera att han är inne i valen. Ta sedan bort Jonah när berättelsen kräver det.

Kartong Crafts

Hjälp eleverna få en känsla för hur livet var för Jona inne i valen. Använd en stor kartong för att skapa ett val för barnen att gå in och spela. Måla utsidan av lådan i grått eller blått och lägga en målad öga. Rita en flipper med svart färg och skär en kartong svans och måla den grå eller blå för att matcha. Måla insidan av val eller lämna den omålade. Äldre barn kan njuta av att måla i en röd eller rosa färg och lägga ribbor på valen. Yngre barn kan finna att störande och skulle föredra det lämnade omålade. Låt barn använda rutan för fantasifull lek som de agerar ut berättelsen om Jona och valen. Använd samma koncept för att skapa en mindre version och använda en actionfigur (med vissa tyg virad runt honom att göra sin klänning mer lämpligt).

Papier-Mache hantverk

Skapa en Jona och valen hantverk av papier-maché genom att blåsa upp en ballong och täcka den med en blandning av mjöl, vatten och lim för att skapa den stora fiskens kropp. Skapa en svans och fenor för whale genom att skära formerna av kartong och limning den till ballongen. Papier-mache över kartong och låt det torka. Gör en cirkulär snitt på det bredaste änden av ballongen för att skapa den stora fiskens mun och måla whale grå eller blå. Gör en liten Jonah siffra slut på papper eller lera och låta barnen att sätta siffran i och utanför whale siffra som historien styr. Ett alternativt sätt att göra detta hantverk är att skära valen i hälften i stället för att skära öppna munnen. Interiören i valen kan sedan målas. Jonah kan sättas in och läraren kan hålla val stängt eller tejpa stängt för del av historien som kräver det.

Andra Jonah & The Whale Craft-projekt

Skapa en whale båtar som faktiskt spottar en Jonah siffra ur sin mun. Skär ett val form av en grå kul skum. Gör en Jonah pappers- utklipp. Köpa ett papper punktering favör. En blowout fördel är ett som du stoppar i munnen och blåser och papperet på favör rullas. Fäst papperet Jona till slutet av tjänst och fäst förmån för valen. Blås tjänst och har whale spotta Jonah när berättelsen kräver det. Skapa en flanellograf storyboard att använda tillsammans med båten. Skär bitar av historien ur filt och använda dem till att berätta historien. Använda en stor bit filt för att skapa bakgrunden.