Hur man bygger en totempåle

Hur man bygger en totempåle


Färg totempålar är fascinerande symboler för indiankulturer. Original totempålar höggs från stora träd. Totems höggs med emblem, siffror som representerade mytiska varelser och djur. Visar ditt barn hur man bygger en totempåle som ett lärande projekt, är ett enkelt sätt att stimulera intresset för att lära sig mer om olika kulturer och historia. Med några billiga hantverk, kommer du ge ditt barn med en rolig konstprojekt och en berikande lärande.

Instruktioner

1 Lägg en 8,5-by-11-tums bit brun konstruktion papper på en plan yta. Gör markeringar på en längsgående sida av papperet var 2,75 inches. Skär horisontellt över papperet, vilket skapar fyra lika remsor. Dessa är för djur totem huvuden. Pappershanddukar rören är vanligtvis 11 inches tall, så dessa kommer att täcka hela längden av röret när den är klar. Skär två byggpappersremsor, en som mäter 2 inches med 11 inches och de andra 2 inches med 8 inches.

2 Har barnet rita en annan djurhuvud, fågel huvudet eller jordsymbol, såsom en sol eller vatten, i centrum av varje remsa. Ge bilderna för att studera innan teckning, om så önskas.

3 Hjälp barnet linda remsorna med totem huvuden runt pappershandduk röret, överlappande eller skärande bort överflödigt papper i ryggen och limning pappers sömmarna.

4 Skär 2-av-11-tums och 2-by-8-tums band i totem vingar. Markera mittpunkten på varje 2-tums band bredd. Markera mittpunkten på en sido längder av varje remsa. Dra en rak linje från mittpunkten på längden till en av de centrala märken på sidan. Upprepa denna process på den andra sidan av remsan. Skär av vinklarna du just har dragit. Vingen ser nu ut som en inverterad triangel med en tum sidokanter. Skär V: s längs de vinklade kanterna på de två vingarna till abstrakt simulera fjädrar.

5 Har barnet färg båda sidor av de två vingarna, med hjälp av hans eller hennes fantasi. Limma största flygeln på baksidan av totempåle, direkt bakom den övre totemdjur huvudet. Limma den andra, mindre vinge på baksidan av totempåle, direkt bakom djurhuvud tre totems ner från toppen. Den raka kanten är vingen överst på varje vinge bit.

6 Vrid totempåle upp och ned. Center två isglass pinnar på totempåle, plana sidor mot totempåle kanten. Låt barnet fästa pinnarna till totempåle kant, med hjälp av hantverk lim. Låt limmet torka. Vänd totempåle tillbaka till upprätt läge. De isglass pinnar fungera som en bas för att totempåle.

7 Be ditt barn att varje aktie varför han eller hon valde särskilda totems och diskutera.