Hem produkter för att ta bort silikon täta

Hem produkter för att ta bort silikon täta


Silikon täta gör ett bra jobb med tätskikt sprickor i porslin, trä, glas och många andra material. Den har utmärkt vidhäftning och på grund av detta, är det mycket svårt att ta bort. Du kan ha begränsad framgång med lösningsmedel som aceton, thinner eller vinäger, men vara beredd att skrapa det mesta av med ett rakblad.

färglösningsmedel

Aceton kommer att mjukna silikon, speciellt om du dra det för en stund. Det är lämpligt att ta bort från glas eller porslin, men kommer att skada finish på trä och metall. Lack tunnare är en något starkare lösningsmedel än aceton och kommer också att lossa silikon, men det är ännu mer benägna att skada ytfinishen av det material som täta tas bort. Du kan också prova denaturerad alkohol eller thinner, som båda är lättare på finish, men också lättare på täta.

hushålls~~POS=TRUNC Vinäger

Vinäger och en skrubb svamp kan ibland ta bort silikon. Blötlägg svampen rikligt med vinäger och fukta ytan av täta. Låt det sitta i fem eller 10 minuter skrubba sedan med den grova sidan av skrubbern. Vinäger skadar inte slutar på samma sätt som aceton eller lacknafta, så att du kan känna sig fri att upprepa denna process så många gånger som önskas, eller tills täta lossnar.

Latex Paint Remover

Ta bort silikon täta från kläder kan vara särskilt svårt eftersom det enda bergsäkert borttagningsmetod skär eller skrapa bort det. Produkter för att avlägsna torr latexfärg kan mjukna silikon nog att arbeta ut av materialet. Denna metod kommer att bli mer effektiv om silikon inte har torkat helt ännu.

En mattkniv och Elbow Grease

Silikon täta är avsedd att vara permanent, och det finns ingen produkt som kommer att lösas upp och ta bort den. Din mest pålitliga anlita är att klippa och skrapa bort det med en mattkniv. Ta bort huvuddelen av den täta på detta sätt, och sedan använda ett lösningsmedel för att mjuka upp resten och skrubba bort det, kan vara den bästa planen för att fortsätta. Försök inte att slipa täta bort med sandpapper. Du kommer att sluta sprida den runt i stället för att ta bort det och kan skada ytan i processen.