Forntida sumeriska spel för barn

Forntida sumeriska spel för barn


Forntida sumererna levde i södra Mesopotamien 3000-2000 BC De utvecklade en kilformad system för att skriva kallas kilskrift. De vände vass stjälkar som växte i eller i närheten av vatten i spetsiga pennor, som de används för att göra intryck på lera. Sumererna tyckte också att spela spel; spelbräden har hittats i de kungliga gravar på Ur, en framstående sumeriska historisk plats.

Game of Ur

Game of Ur är en variant av den egyptiska spelet Senet, men det finns färre celler på Ur styrelser. Eftersom spelet inte spelas idag, är det svårt att veta hur spelet spelades. Nya regler har uppfunnits baserat på den kunskap som historiker har om andra gamla spel. Spelet Ur är en förfader till backgammon grupp spel. Namnet på det gamla spelet är okänd, men det som nu kallas den kungliga Game of Ur. En ovanligt formade särskild nämnd används, och olika mönster på korten har hittats. Ändå har en konsekvent faktor varit att fem av kvadraterna på brädet har rosetter inskrivet i dem. Det råder enighet om att dessa rutor har en speciell betydelse.

Hur man spelar Royal Game

The Royal Game är en tärning utmaning, men det finns mer än en slump inblandad i att spela detta spel. Det är en ras spel där du jagar varandra runt, och smart placering av dina pjäser kan avsevärt förbättra dina chanser att vinna. Skivorna finns på Ur hade små runda räknare, var och en med fem vita prickar på dem, sju ljus och sju mörk. Det fanns också sex pyramidala tärningar, som används som binära partier. När du förlorar din tur, måste du ta ett steg tillbaka tre utrymmen. Vinnaren är den spelare som har fångat alla hans motståndare män. Du kan hitta moderna versioner av denna gamla sumeriska spel i en speciell match butik eller på nätet. Du kan också spela online på Tombs Challenge.

Boxning

Boxning sattes till grekiska olympiska spelen i 688 BC Ändå hade andra former av boxning genomförts tidigare i både Sumer och Egypten. Slåss med knytnävarna var en sport ungefär 6000 år sedan och en relief carving med knytnäve striderna hittades i Sumer. Carving är från runt det tredje årtusendet f.Kr. I carving kan du se att de två tävlande är nakna fisted. Boxning nämns också i den sumeriska "Epic av Gilgamesh", som är en av de tidigaste litterära verk. Gilgamesh var en kung av Uruk och berättelser har visat på 12 lertavlor. Berättelsen nämner också hästkapplöpning.

dockor

Flera sumeriska skulpturer har hittats, de flesta av dem av docka stora människor eller gudar. Värdefulla föremål begravdes med de döda och dockliknande skulpturer har hittats i gravar på Ur, Eridu och Umma al-Ajarib. De figuriens ofta gjorda av sten eller alabaster och de hade uggla-liknande ögon. Den statyett är kroppsställningar var hård, men ofta utsmyckade. Manliga statyer ofta står eller sitter med knäppta händer, som om de bad. De bar kjolar men var nakna ovanför midjan.