Verktyg för att ta bort en motorcykeldäck

Verktyg för att ta bort en motorcykeldäck


Ta bort en motorcykel däck kan göras med motorcykel specifika eller gemensam mekaniker verktyg. Kostnaden, process och potentiell skada på motorcykel hjul är faktorer som avgör om däcken hetsa på av professionella eller ägare, och vilka verktyg de använder.

Skiftnyckel (justerbar gaffelnyckel)

En justerbar fast nyckel används för att avlägsna klacken bulten från bromsskivan sidan av hjulet. Detta gör det möjligt för hjulet att glida framåt, frigör den från sin kedja och tillåta att de tas bort från motorcykeln chassi.

motorcykel Stand

Motorcykel står skiljer sig åt i pris, design och material. De kan hålla nödvändiga verktyg nära till hands, eller helt enkelt ge en robust, ryggvärk fritt stödsystem för att hålla hjulet stadigt medan du arbetar.

Valve Kärn Verktyg

Ventilkärnverktyg kan utföra en mängd olika funktioner. Innan du tar bort däcket, är ventilkärnan borttagningsverktyg vridet på ventilspindeln. Detta gör det möjligt för luft att rusa ut av däcket med en större hastighet än med en nyckel, skruvmejsel eller annat enkelt verktyg som kan trycka ned ventilens luftstyrtappen.

Bead Breaker Tool

När däcket är helt tömd, måste brytas sin pärla. Vulsten håller däcket ordentligt på hjulets fälghornet. Det finns många sätt att göra detta, men pärla brytverktyg arbeta snabbt och effektivt, särskilt när kulan har fastnat i läppen på grund av felaktigt underhåll. Bead brytare ge ännu hävstång i utrymmet mellan fälgen och däcket. Flytta pärla breaker verktyg systematiskt runt kanten kommer att bryta pärla, vanligtvis med ett knäppande ljud.

silikon Smörjmedel

Silikon smörjmedel och kommersiella däck smörjmedel arbeta snabbare och håller längre än tvål och vatten. Efter vulsten har brutits, är smörjmedlet sprutas eller appliceras runt fälgen och däcket för att medge att däcket slirar över kanten för att ta bort den.

Tire Irons

Däck strykjärn görs i en mängd olika storlekar och former. Deras viktigaste funktion är att glida in mellan motorcykel fälgar och hjul för att ge hävstång för att dra däcket bort och runt fälgen. Kofot kan också användas för att avlägsna däcket. Däckjärnklubbor med tunna, skedformade huvuden fungerar bäst. Flera däck strykjärn måste användas för att ge däcket tillräckligt utrymme för att rensa fälgen.

Rim Savers

Rim sparare är bitar av härdat plast som är monterade på metallfälgar vid byte av däck. De skyddar fälgar från skador som kan uppstå på grund av de ryckiga krafter som utövas av däck strykjärn eller andra däck ta bort verktyg.

Motorcykel Tire växlare

Medan dyra, specialiserade motorcykeldäck växlare är hjälpmaskiner som är konstruerade med de flesta av de verktyg som monteras på ett däck förändras står att minimera tid och stress när du tar bort däcken. Dessa maskiner har automatiska och manuella system.