Varför är min pool blåser luft från retur jetplan?

Varför är min pool blåser luft från retur jetplan?


Luft som kommer in en pool från sina vattenreturstrålar är ett vanligt problem som har plågat många poolägare. I de flesta fall vatten sprids i pooler genom deras vatten avkastning är ett luftläckage som kommer någonstans i pumpsystemet en typisk orsak. Lokalisera källan till ett luftläckage i en pool pumpsystemet tar lite detektivarbete. Att förhindra att luft från att komma in i en simbassäng genom sina vatten avkastning kräver också konsekvent pool förebyggande underhåll.

sug Läckor

Air härrör från poolvatten returstrålar indikerar sugsidan läckor i en pool filterpumpsystem. Pool filter pumpar är konstruerade för att suga i poolvattnet på sugsidan och tryck ut filtrerat poolvatten på retursidan. En sugsidan läcka pool pump innebär att luft sugs in i poolen mot pump vattenledningar, vanligtvis nära själva pumpen. I pool pump sugsida läckor, luft och filtrerat vatten samsas och återvände tillbaka till poolen.

Sugsida Reparation

När du ser luft som kommer från din pool vattenreturstrålar, först titta på poolens sug sidopump beslag. Pool pump sug sidobeslag är kända för att svälla, och därigenom orsakar dem att förlora sina lufttäta egenskaper. En enkel lösning till icke-täta pool pump sug sidobeslag är att återanvända färsk tejpen över de manliga adapter ändarna av alla sug sido rör. Efter retaping alla sug sidobeslag pool pump, sätt och sedan dra åt dem att eliminera eventuella sug sidoluftläckage.

pump Lock

En annan del av poolens pump som kan tillåta luft att komma in i vattenreturledningarna är pumplocket poolens sigill, O-ring eller packning. Pump lock poolens O-ringen kommer slits ut med tiden och förlora sin lufttät försegling, så att luft att komma in i poolen pumpen uppifrån. Eventuell luft som kommer in i poolen pumpen från dess lock så småningom kommer att göra sin väg tillbaka ut ur systemet genom poolens vattenreturstrålar.

Drain Plugs

Ibland en pool pumpens avtappningsplugg kommer arbeta sig loss och bli mindre än lufttät. En lös pool pump avtappningspluggen tillåter utanför luft i pumpen där den sedan kommer att skickas vidare till poolens vatten returstrålar. Kontrollera din pool pumpens avtappningsplugg regelbundet dra åt den vid behov. Om din pool pumpens avtappningsplugg är fortfarande lös efter dra åt, skruva, retape det med färska rör tejp och dra den tillbaka ner för att skapa en lufttät tätning.

överväganden

Regelbundet kontrollera din pool för väggbeslag för att säkerställa att de är tight, dessutom noggrant undersöka din pool vatten rörledningar för sprickor eller läckor. Oavsiktligt öppnande när som helst i en pool pumpsystemet kommer att tillåta att luft sugs in och sedan lägga i poolen. Adress en pool pumpens luftläckage omedelbart eftersom stora företag kan få pumpen att förlora sin förmåga att dra vatten, vilket leder till den brinnande ut.