Hur man rengör mohair

Hur man rengör mohair


Mohair är den höga, duniga fiber från en get. Det liknar ull på många sätt, men det är varmare och mindre skrymmande. Mohair kan stickas eller vävda och används oftast för att göra tröjor och accessoarer hem. Mohair kommer filt och krympa om de utsätts för vatten och agitation, så det är viktigt att tvätta den på rätt sätt.

Instruktioner

1 Fyll tvättrumman med kallt vatten och välj alternativet "Sug". Om din bricka inte erbjuder en blöt cykel, lämna locket öppet så att trumman inte rör sig.

2 Lägg till en 118 ml (1/2 cup) av ull sköljmedel till tvättmaskinen och rör med träslev att blanda.

3 Placera mohair objektet i brickan och tryck fast den i vatten tills den är helt nedsänkt. Det kan ta en stund för mohair att absorbera vattnet.

4 Ställ in timern för 30 minuter och låt mohair objektet i blöt tills timern slocknar.

5 Vrid brickan ratten till "Spin" och stäng locket. Vänta tvättrumman att snurra och avlopp, sedan bort mohair objektet direkt.

6 Sprid en ren, torr handduk på golvet eller annan plan yta. Använd två handdukar om din mohair objektet är en stor en.

7 Sprid mohair punkt på handduken och jämna ut eventuella rynkor. Dra inte ut produkten ur formen, bara sprida det försiktigt för att låta det torka jämnt.

8 Låt mohair objektet på plats tills den är helt torr. Beroende på storlek och tjocklek av ditt objekt, kan torkningen ta några timmar eller några dagar. Förvara torrt mohair bit vikta eller platta tills du är redo att använda den.