Hur man byter PCV Valve i en 2005 Dodge Caravan

Hur man byter PCV Valve i en 2005 Dodge Caravan


Byte av PCV eller Ventil för sluten vevhusventilation för din Dodge Caravan ligger i ventilkåpan ovanpå motorn. PCV-ventilen är en del av avgasreningssystem i din van och hjälper till att ta bort trycket från oförbrända gaser som byggs upp inne i vevhuset. PCV-ventilen har en vakuumslang fäst vid den. Vakuumet från motorn drar gaserna ur den övre delen av motorn och återcirkulera dem, bränna dem och minska utsläppen från avgasröret.

Instruktioner

1 Leta reda på PCV-ventilen på motorn. Det är normalt placerad på toppen av en av de ventilkåpor och ser ut som en liten metallcylinder med en stor gummislang ansluten till den. Dodge skåpbilar har normalt PCV-ventilen på förarens sida av motorn.

2 Ta bort den stora gummivakuumslang från PCV-ventilen. Det driver på ventilen utan en klämma, så att du kan dra bort den med handen. Vrid slangen fram och tillbaka, som du drar bort ventilen.

3 Dra PCV-ventilen ur genomföringen på ventilkåpan med handen och kassera den. Installera den nya PCV-ventilen i genomföringen, driver det hela vägen tills den bottnar på åsen vid basen av ventilen.

4 Sätt tillbaka den stora gummivakuumslang på slutet av PCV-ventilen. Tryck slangen direkt på ventilen och använda en vridande rörelse för att dra det hela vägen på nippeln på ventilen. Ingen klämma krävs på detta sammanhang, kommer motorn vakuum hålla den på plats.