Hur fungerar Buteljerat vatten Hjälp Växter växa?

Hur fungerar Buteljerat vatten Hjälp Växter växa?


Användning av vatten på flaska vattna växter i din utomhus trädgård kommer vanligtvis inte göra så stor skillnad. Om det finns överskott mineraler i vattnet, spolar regn vanligtvis ut dem. Vatten på flaska är bara inte mycket praktiskt i trädgårdar. Inomhus och med krukväxter, men där det är mer realistiskt att vatten med buteljerat vatten, växter kan dra nytta.

Om kranvatten

Kranvatten är behandlad för att vara säkra för mänsklig konsumtion. Tillsatta ingredienser såsom fluorid och klor är fördelaktigt för människor men inte nödvändigtvis för växter. De flesta växter frodas fint med kranvatten, under förutsättning att den inte innehåller alltför mycket salt. Mjukas upp vatten, men innehåller för mycket natrium för växter och rekommenderas inte för växter, enligt Texas A & M University. Om du är osäker på din vattnets salthalt, har en vattenanalys görs av din offentliga arbeten avdelning eller privat arbetskraft. Tecken på att dina växter har för mycket salt i jorden innefattar gulnade eller bryna blad, hämmad tillväxt och färre blommor än normalt.

Om vatten på flaska

Buteljerat vatten är ibland desinficeras med klor, men kan även desinficeras med ozon eller ultraviolett ljus, som båda är bättre för växter. Läs etiketten eller besöka märkets hemsida för att läsa hur vattnet desinficeras. Till skillnad från kranvatten, som kan innehålla för mycket sköljmedel och därmed natrium, inte vatten på flaska innehåller överflödigt natrium. Och om du väljer destillerat vatten, går igenom en process innan buteljering som tar bort salter och andra element från vattnet.

Fördelar med vatten på flaska

Buteljerat vatten innehåller inte något som kommer att skada eller hämma tillväxten av dina växter, och det är perfekt för dina krukväxter när kranvatten är alltför mjuk. Du kan också använda vatten på flaska för att avgöra vad som är fel med dina växter. Efter ett par månader av vattna med buteljerat vatten, om du märker en positiv förändring i deras hälsa, kan du dra slutsatsen att kanske kranvatten var problemet. Om växterna inte förbättras, kan problemet vara något annat, till exempel inte tillräckligt med ljus.

vissa överväganden

Buteljerat vatten är dyrare än kranvatten. Innan du slår till vatten på flaska, lämnar kranvatten för att sitta över natten för att föra den till rumstemperatur och klor för att avdunsta innan vattna dina växter. Du kan också spola ut din jord varje par månader med vatten på flaska. Över ett handfat, mätta dina växter med vatten så att mycket vatten sipprar från dräneringshål, rodnad salter och andra element från marken. Du kan också prova vatten från en väns hus för att se om det blir någon skillnad innan du byter till vatten på flaska.