Hur för att slutföra en DVD-R-skiva

Hur för att slutföra en DVD-R-skiva


Windows 7 har den inbyggda förmågan att säkerhetskopiera data till en DVD-R med en enkel dra-och-släpp-system som tillåter dig att lägga till ytterligare filer på skivan senare om du inte fylla upp under den första säkerhetskopieringen sessionen. Men denna skiva brinnande metod använder ett speciellt filsystem som vissa äldre datorer och fristående DVD-spelare inte kan vara förenligt med. För att göra en skiva bränns i Windows 7-kompatibel med äldre datorer och dvd-spelare, stänga skivan efter bränning det så att inga ytterligare uppgifter kan tillsättas.

Instruktioner

1 Sätt i en DVD-R i datorns DVD-brännare. Efter en stund kommer skivan snurra upp och Windows 7 kommer att visa en dialogruta som frågar vad du vill göra. Välj "Bränn filer till skivan med Utforskaren i Windows." Observera att du också kan tvinga dialogruta att visas genom att klicka på Windows-logotypen längst ner på skärmen, välja "Dator" ikonen och dubbelklicka på ikonen för DVD-brännare.

2 Ange en titel som beskriver det innehåll som du har för avsikt att sätta på DVD-R. Välj alternativknappen "Med en CD / DVD-spelare" för att indikera att du vill att Windows för att slutföra skivan när du är klar att bränna den, klicka sedan på "Nästa" -knappen. En filhanterare öppnas.

3 Dra filerna som du vill att DVD-R för att inkludera och släppa dem i den öppna filen utforskarfönster.

4 Klicka på "Bränn till skiva" knappen högst upp i filhanterare fönstret när du har lagt till alla filer som du vill säkerhetskopiera till DVD-R. Windows kommer att bränna DVD, inklusive de valda filerna, och färdigställa skivan så det kommer att fungera i en äldre dator eller fristående DVD-spelare.