Katolska dopet gåvor

Katolska dopet gåvor


Dopet är det första sakrament den kristna kyrkan och är en symbolisk handling genom vilken katoliker rengörs och född i sin tro. Spädbarn vanligen döpt strax efter födseln, men barn och vuxna i alla åldrar kan döpas om de inte har varit så tidigare. För att fira händelsen, kan gåva givare erbjuda nydöpta en minnessakgåva eller något annat för att njuta av dagen.

Bebis

Katolska dop gåvor för spädbarn kan återspegla de intressen som spädbarn och religiösa övertygelser hos föräldrarna. För något att lägga till spjälsängen, överväga en skyddsängel medalj för barnets spjälsäng. Med en mängd olika meddelanden och betydelser, de val är rikligt. Andra alternativ är en graverad barn fotoalbum eller en baby nattlampa i form av änglar som håller ett barn i sina armar. En mängd av baby stift finns att lägga till påminnelse om dop till klädesplagg, bland annat alternativ som bön tema stift, helig ande duva stift, och tvär och krucifix stift.

Pojke

Dop- gåvor för pojkar kan variera i alternativ från leksaker till vägg kors. Om den unge gillar att leka med uppstoppade djur, överväga en dopchristening nallebjörn. Färg inkluderar blå, rosa och vitt och alla kommer med en broderad sakramentala symbol. Om pojken tycker om att läsa, det finns ett antal böcker avsedda för olika åldrar, inklusive sådana som förklarar varför han döptes. Leksaker är alltid en möjlighet att lägga till spänningen i dop och inkludera religiösa leksaker. Leksaker som symboliserar tron ​​kan inkludera Noaks Ark med flera djur som gjorts av Fisher Price.

Flicka

Det finns ett överflöd av alternativ som kan hittas för en katolsk dop gåva för flickor. Några alternativ inkluderar kläder för händelsen eller personligt T-shirts som visar ett meddelande som en påminnelse. Andra idéer omfattar både religiösa och icke-religiösa smycken, leksaker och spel. Radband finns i en mängd olika storlekar och färger och kan innefatta ett krucifix i centrum med hjärtformade pärlor med målade på leenden. Spel inkluderar Outburst Bibeln Edition, Salomos tempel, Resan av Paul och Veggie Tales inte Sink i diskhon spelet.

Vuxen

Dop- gåvor för vuxna kan variera från biblar och krucifix till personliga föremål. Överväga att ge en plakett som visar datum dop och personliga budskap om tro eller en graverad nyckelring som en påminnelse om dopet. För den kvinna som avgudar smycken, överväga ett armband med ett krucifix eller personligt meddelande. För vuxna som vill visa symbolisk bevis för dop, överväga ett intyg om dop som listar den relevanta informationen och vissa certifikat erbjuder även möjligheten att inkludera en bild av personen när döpt.