Information om Trimning Min Honeysuckle Bush

Information om Trimning Min Honeysuckle Bush


Kaprifol är en av de sorglösa växter som du verkligen inte behöver göra mycket för att. Våren och sommaren blommar, och den underbara doften, allt hända på egen hand. Men kaprifol är känd för sina spridningstendenser. Medan ofta kallas en buske, är kaprifol faktiskt en vinstock, och kan behöva lite beskärning för att hålla den under kontroll.

Fall Beskärning

Fall är den perfekta tiden att beskära din kaprifol bush, innan den första frosten och riktigt kallt väder. Tänk på att när kaprifol börjar växa igen under våren kommer det att bli tätare och fylligare där du har klippt tillbaka. Hösten är en perfekt tid att ge din kaprifol bush lite formning. Kaprifol är en härdig buske som, i många fall, kommer tillbaka även om skära ned till marken, men det är bäst att inte klippa av mer än en tredjedel av sin höjd.

Spring Honeysuckle Trimning

Om du missade chansen under hösten att beskära din kaprifol bush, kan du fortfarande göra det tidigt på våren. Vid denna tid är det bäst om du bara avbröt oregerliga lång och spridning stjälkar istället för att göra en större beskärning jobb på busken. Detta kommer att hjälpa till att hålla den under en lite bättre under kontroll utan att ta chansen att hindra den nya tillväxten och blommar för säsongen.

Summer Honeysuckle Trimning

När kaprifol bush börjar spirande och blommande inte göra någon beskärning utom möjligen skära av brutna grenar eller de som inte producerar.

Gallring Honeysuckle buskar

På hösten kan tunna dina buskar genom att gräva och transplantera nya buskar som växer från originalet dig. Detta bidrar också kontrollera tillväxten och spridningen, liksom att du kan plantera kaprifol i ett annat område. Plantera uttunnade buskar i höst innan den första frosten, och se till att skydda rotsystemet med ett tjockt lager av kompost eller halm genom vintern.

Styrning kaprifol Spread

Förutom beskärning och trimning, kan du också kontrollera spridningen av din kaprifol vinstockar genom att utbilda den till en spaljé eller annat område där det kan klättra fritt. Du kan behöva använda växt band att få vinstockar att börja växa på gallret eller staket, men efter några veckors våren tillväxt dina kaprifol ska vara helt nöjd med sin nya tillväxtmönster.