Hur man ansluter kopparrör och plast

Hur man ansluter kopparrör och plast


Kopparrör fungera som en av de viktigaste källorna för distribution av vatten i bostäder och byggnader. Med framsteg inom plastband, kan du överväga att byta din koppar till tvärbunden polyeten slang (PEX). Även om detta plaströr är relativt lätt att använda och lättare dirigeras än koppar eller PVC, kommer att ansluta koppar till PEX vidta särskilda tillbehör och verktyg.

Instruktioner

1 Använd sandpapper för att rengöra änden av kopparröret och koppar änden av svett adaptern. Vara säker på skräp tas bort när du har slipning.

2 Använd en flödes borste för att applicera en generös mängd flussmedel såväl på utsidan av kopparröret där installation kommer att ansluta och till insidan av armaturen, där den kommer att ansluta till röret.

3 Skjut beslaget på änden av röret tills det tar stopp. Tänd din fackla och börja värma leden. Detta kommer att orsaka att flussmedlet för att smälta när den upphettas tillräckligt.

4 Börja tillämpa lod genom att trycka på slutet av lodet till det gemensamma. Gör detta långsamt, applicera lodet en kontakt i taget. Detta kommer att bidra till att begränsa droppande och se till att du övervakar flödet tillräckligt bra för att veta när lodet ska tillämpas. Fortsätt att göra detta tills hela leden har förslutits med lod. Kontrollera noga för eventuella missade fläckar eller läckor innan vi går vidare.

5 Placera en crimpring över änden av PEX-rör. Skjut ner röret ett par inches.

6 Skjut hullingförsedda PEX änden av beslaget in i änden av PEX-rör. Skjut crimpring upp slangen tills den täcker änden av armaturen införd i slangen, ca 1/8 tum från änden av röret.

7 Använd krympverktyg att krympa ringen ned runt kopplingen. När du crimp ringen, använd en PEX mätare för att avgöra om crimp passar in i "go" sidan av mätaren. Om press passar, har du lyckats ansluta armaturen. Om den inte gör det, måste du klippa crimpring och försöka krusning igen med en ny crimpring.