Lösningar för vatten droppar från en veranda taket

Lösningar för vatten droppar från en veranda taket


Vatten droppar från en veranda tak kan vara av varierande grad av allvar, beroende på vilken del av taket är det droppar från, och vad orsaken till droppande kan vara. Vatten droppande genom mitten av taket är ett tydligt tecken på ett problem med taket. Vatten droppar utanför kanten, men kan lätt åtgärdas.

Droppande Down the House

Om det finns vatten droppar ner på framsidan av huset, under veranda taket, innebär detta att den blinkande ansluter veranda taket till huset har en läcka i det. Blinkande är vanligtvis installeras under ytterväggar av huset strax ovanför veranda taket, sedan böjd i 90 graders vinkel och monteras över bältros i veranda taket. Detta gör att vattnet att köra ner på framsidan av huset, över blinkande och ner veranda taket. För att lösa detta problem, gå upp på verandan taket och ta reda på om läckan går igenom huset ytterväggar, den blinkande själv eller båda. Anslut en liten läcka med tillämpning av 100-procentigt silikon fogtätning. En större läcka kan kräva ersätta en del av den blinkande.

Läckande genom taket

Om du har vatten droppande direkt via din veranda tak, kan det tyda på en läcka i dina bältros, eller det kan vara ett blinkande problem med vattnet komma under de blinkande och bältros och löper längs en del av taket innan den hittar en väg genom . Få på taket och lokalisera den exakta platsen där vattnet faller igenom. Om du hittar ett hål eller skador på bältros där, kanske på grund av en fallande trädgren, är det förmodligen problem. Om det inte finns något som visar det, inspektera ovan där läckan är och försöka hitta där vattnet in. I vissa fall måste du ta bort en sträng av bältros för att lokalisera och reparera läckan.

Droppande utanför kanten

Vatten droppar utanför kanten av taket är inte ett problem för taket, eftersom det är vad det är tänkt att göra. Men om det är droppande i en oönskad plats, särskilt om vädret är kallt och det orsakar is bildas på trappor eller gångvägar, bör något göras. Den enklaste lösningen är att installera en ränna längs fascian som kommer att leda vattnet bort från problemområdet och låt den gå ned en stuprör eller droppa någon annanstans.