Hur man väljer färger för ett välvt tak

Hur man väljer färger för ett välvt tak


Välvda tak och öppna planlösningar är mycket viktiga inslag i ett hem. Den välva av taket lägger höjd och volym och ofta gör ett hem känner sig mer rymliga. En öppen planlösning bidrar också en uppdaterad känsla till ett hus, så att mellanslag för att flyta samman, så att var och en verkar större. När du målar ett välvt tak är det viktigt att inse att valv tillför betydande värde till hemmet och det skulle vara ett misstag att ignorera taket eller helt enkelt måla det vitt. Bestämning av en bra färg för att förstärka den valv och arbetet med de kombinerade utrymmen i en öppen planlösning är en viktig process.

Instruktioner

1 Montera en färgpalett för rummet med välvt tak och angränsande rum som rinner in i den. Samla golvprover, gardinprover, klädsel prover, fotografier av mattor, möbler, trä, metall, trim, armaturer, hårdvara, texturer och andra färger.

2 Skaffa en färg färg fläkt från din färghandel. En färg fläkt är en samling av alla de färger av färg som är tillgängliga från en färgtillverkaren. Placera färgpalett samlingen i mitten av golvet i rummet med välvt tak. Göra detta på en dag av en typisk ljus för rummet. Detta gör att du kan se alla dina färger i det tillstånd där de kommer att placeras.

3 Leta efter neutrala sammanhängande färger som fungerar som varma bakgrundsfärger med din palett. Vanligtvis kan du hitta ett antal färger i grupperna av vitt, beige, solbränna, lera, grå eller mjuka färger. Färgen du väljer bör arbeta i alla rum, även om du använder olika färger på vissa väggar.

4 Välj tre eller fyra väggfärger du är mest lockas till för välvt rum. Har prov liter blandas upp för dina väggar. Samtidigt har ett prov quart som består av varje färg flera nyanser ljusare som ett tak färgalternativ. Se till att dina väggar och tak färgparen är tydligt identifierade.

5 Måla stora 4-by-4 fot rutor på tak och väggar. Placera följeslagare vägg- och färger nära varandra så att du kan se dem i relation till varandra. Låt färgen torka över natten. Undersök färg färger vid olika tider på dagen, eftersom olika ljusförhållanden kommer att ändra hur färgerna ser. Välj din favorit kombination och måla dina väggar och tak.