Landskaps idéer kring en betongplatta

Landskaps idéer kring en betongplatta


Betongplattor används ofta runt hem som gångbanor och uteplatser. Betongen är ett slitstarkt byggmaterial, men det kan också vara vanligt tittar. Ett sätt att få dem att se trevligare är att landskapet området kring betongen. Landskaps området nära plattan kan mjuka linjerna mellan plattan och gräsmattan, och göra uteplatsen eller gångväg känna sig mer välkomna.

Rabatter

Ett enkelt, ganska billigt sätt att förbättra trädgårdsanläggningen runt en betongplatta är att plantera blomsterrabatter. Plantera en mängd olika blommor kan lysa upp området runt plattan med olika färger och dofter. Med hjälp av olika annueller och perenner sparar pengar genom att förhindra dig från att ersätta alla dina växter varje år utan att lämna dina rabatter helt bar under vintern. Och buskar brukar ta upp stora mängder utrymme i sängar De är perenner och kan fungera som en vägg, vilket ger en ram för plattan och blockerar den från att bli sedd. Du kan också köpa kompost i sängar i en mängd olika färger, så att du kan välja en färg som komplimanger ditt hem utsida.

vatten funktioner

Installera en vatten-funktionen runt betongplattan kan hjälpa ingar uppmärksamhet från det. Placera en fiskdamm eller vatten trädgård vid sidan av plattan ger något för människor att titta på, och plattan ger en plattform för dem att stå på när de tittar på fiskar som simmar i dammen. En damm med ett vattenfall kan vara avkopplande för vissa människor, eftersom de njuta av åsynen och ljudet av vatten som rinner över klipporna. Konstruera ytlig pooler vid sidan av plattan och utsläppande ljus inne kan förbättra utseendet hos ämnet på natten.

väggar

Bygga väggar runt kanten av plattan tjänar ett dubbelt syfte: det blockerar vyn i plattan från utsidan av väggen, samtidigt som man skapar en ram runt plattan, vilket kan fungera mycket väl, om plattan används som en uteplats. En låg mur ger också en plats för människor att sitta och en avsats för att placera mat och dryck. När du väljer vilket material att bygga väggen med dina alternativ är tegel, betong asfaltläggare och natursten.

Belysning

Installera belysning kan förbättra utseendet hos ämnet på natten. Ett sätt att använda belysning är att använda den för att framhäva andra landskapsarkitektur funktioner såsom växter, väggar och dammar. Placering ljus strategiskt i samband med dessa andra funktioner kan ta betraktarens fokus från slätten betongplattan och på de grönområden. Du kan installera spotlights som pekar uppåt, med fokus på väggen eller växter, eller placera små gångväg ljus runt omkretsen av plattan för att rama in den. Ett annat alternativ skiner spotlights på plattan och placera färgade filter över rampljuset linser för att bada plattan i olika färger.