Afrikansk mask hantverk

Afrikansk mask hantverk


Afrikanska masker är ett exempel på afrikansk konst. De kan ses hängande i museer eller i hemmen. Skapa Afrikanen maskerar hantverk med dina barn är ett bra sätt att lära dem om afrikansk kultur och samtidigt hjälpa dem att skapa en vacker pjäs av konstverk. Du kan skapa en afrikansk mask hantverk med hjälp av ett par olika tekniker och olika material.

Kartong

Skär en oval, tillräckligt stor för att dölja ansiktet bakom, av papp. Klipp ut två hål för dig att titta igenom. Måla framsidan av masken brunt, solbränna eller rött. Dekorera masken med fjädrar, pärlor, former skurna från papper eller färg efter det att färgen har torkat. Fäst ett hantverk stick till botten av masken så att du kan hålla det upp till ansiktet.

Papper African Mask konstverk

Ta en bit mörkt brun konstruktion papper och en bit av tan kraftigare papper. Klipp en bit av kraftigare papper på längden. På en halv av den del du bara klippa, rita konturerna av halv en mun, ett öga och halv en näsa. Skär dessa former ut, hålla cut-outs intakt. Sedan, lim som halv ett papper till den andra papper så att den ena sidan av papperet är mörkbrun och den andra sidan är solbränna. Ta cut outs från ögat och limma dem på plats på hälften av papper som ännu inte har ett öga. Nu skär näsan och munnen cut outs i hälften och limma hälften av varje del till samma hälften av papper som du limmade ögat. Resultatet bör bli en afrikansk mask stirrar tillbaka på dig med en halv är mörk med ljus funktioner och den andra halvan ljus med mörka funktioner. skär nu papper så att den är formad som en mask.

Papper mache

Gör en afrikansk mask form genom att skära form av papper matkassar flera gånger, skiktning dem samman och linda skikten i maskeringstejp så att du har en stabil maskform. Nu papper mache som mask form genom att följa anvisningarna som finns på webbplatsen länkad i avsnittet Resurser. Måla och dekorera masken när du är klar att lägga till lager av papper mache. Du kan måla masken, lägga till fjädrar eller strass att dekorera det hur du vill.