Hur man blandar kopparsulfat för fotbad

Hur man blandar kopparsulfat för fotbad


Fot röta är en hov sjukdom som förekommer hos får och nötkreatur. Den orsakas av bakterier som växer som ett resultat av alltför våta förhållanden. Klövspaltskännetecknas av en separation av hoven, en abnorm urladdning och en illaluktande lukt. Om den inte behandlas omedelbart, orsakar mul röta hälta i djuret. En av de vanligaste och effektiva behandlingar för foten röta är blötläggning de drabbade hoven i ett fotbad som innehåller en blandning av kopparsulfat.

Instruktioner

1 Häll 10 liter varmt vatten i ett stort badkar eller fat. Använd inte behållare av metall, som kopparsulfat fräter dem. Välj en behållare med ett lock för att lagra oanvänd lösning tills det behövs.

2 Häll åtta pounds av kopparsulfat i vattnet, och blanda noga för att lösa upp kopparsulfat. Lösningen blir blå när kopparsulfat tillsätts. Kopparsulfat finns i järnaffärer och djur butiker utbudet.

3 Välj en grund plastbalja som ska användas som fotbad. Badkaret bör vara tillräckligt stor för att fullständigt dränka hoven av djuret, men inte så stort att det är obekvämt för djuret att stå i den.

4 Fyll behållaren tills det är ungefär tre till fyra inches fulla av kopparsulfatlösning.

5 Placera djuret hov inne i badet, och låt dra i 10 till 15 minuter.