Hur man lägger vikt på en häst Snabb

Hur man lägger vikt på en häst Snabb


Om en häst förlorar vikt snabbt på grund av sjukdom eller andra skäl, kan det vara viktigt att få tillbaka upp till vikt i en hast. En undervikt häst är inte sannolikt att vara mycket frisk, så att veta hur man göda upp en häst vid behov är en viktig del av den kunskap som krävs av varje hästägare. Det är viktigt att hästar bo någorlunda aktiv när du ökar sin vikt så att de förbli starkt och friskt medan de ökar i storlek.

Instruktioner

1 Har din häst undersöktes grundligt av en veterinär. Det är alltid viktigt att ha en veterinär titta på din häst innan du öka sin vikt genom foder, eftersom dess låga vikt kan bero på ett medicinskt tillstånd. Veterinären kommer att leta efter tillstånd, inklusive gastrointestinala och tandproblem. Du måste hålla upp med en bra avmaskning program också, eftersom om maskar inträffar, kan de hindra hästen från att behålla en lämplig kroppsvikt.

2 Ge en undervikt häst ett utfodringsområde som är skild från de andra hästarna som du håller. Hästar tävlar ofta för mat, och om en yngre, starkare eller mer aggressiv häst vill maten, kan det vara svårt för en potentiellt svagare och undervikt häst att få andelen som den behöver.

3 Lägg fett till hästens diet. Majsolja används ofta för att komplettera en hästs diet när viktökning är önskvärt. När du komplettera en häst kost med olja, införa det gradvis. Som börjar med en stor dos kan göra hästen sjuka. Börja med så lite som 1/4 kopp, och sedan öka dosen gradvis ungefär en gång i veckan. Så lite som 1/4 cup två gånger om dagen kan vara till hjälp för viktökning. Den maximala föreslagna dosen är 2 koppar om dagen, enligt den Shadowood webbplats.

4 Kontrollera att du matar hästen foder av hög kvalitet. En av de vanligaste orsakerna till en häst förlora vikt matas låg kvalitet hö eller inte hitta tillräckligt hög kvalitet foder i hagen. Om så är fallet, måste du komplettera fodret med en bättre kvalitet hö, flytta hästen till en bättre bete eller komplettera kosten med ytterligare korn eller foder, såsom alfalfa.