Vad betyder 925 betyder när de skrivs ut på ett guldarmband?

Vad betyder 925 betyder när de skrivs ut på ett guldarmband?


Guld, en av de mest värdefulla metaller i världen, har använts för att göra smycken och dekorativa föremål i tusentals år. De flesta guldsmycken idag är inskriven med en kontrollstämpel eller karat mätning för att indikera guld renhet.

Funktioner

Även känd under den kemiska förkortningen Au, är guld en av de mjukaste rena metaller. Detta gör det mycket formbara, vilket betyder att den är i stånd att hamras eller pressas ur form utan att spricka. Det är också den mest duktila av alla metaller, lätt formas till tråd.

Ansökan

När det används för smycken, guld vanligen i legeringsform. Detta betyder guldet först blandas med andra metaller, såsom silver. Legering ger en hårdare fast att arbeta med det är mindre sannolikt att deformeras och ger också färgvariation mellan blandningar.

Mått

Guld renhet mäts i karat (k), med 100 procent guld betecknad 24k. Många guldsmeder kommer prägla ett tresiffrigt kännetecken i guldsmycken som anger guldhalt i promille. Till exempel, ett armband som har "925" inskrivet på det är 925/1000 delar guld, eller 92,5 procent guld (22.2k).