Hur man använder Skype med SIP

Hur man använder Skype med SIP


Skype är vanligtvis betraktas som en konsument klassens röst, video och text chat service med tillgängliga telefonnummer. Skype erbjuder dock även business class service. Anslutning Skype till en Session Initiation Protocol (SIP) aktiverade Internet Protocol (IP) Private Branch Exchange (PBX) är en business class tjänst som gör att telefonanknytningar som är anslutna till en IP-PBX att ringa med hjälp Skypes olika tjänster. Använda Skype via SIP är inte en konsumenttjänst och konfiguration kräver vanligtvis certifierade IP PBX tekniker.

Instruktioner

1 Skapa en Skype Manager konto på Skypes webbplats. Detta gör att du kan styra Skype-konton för ditt företag.

2 Logga in på Skype Manager i webbläsaren och klicka på "Egenskaper" i verktygsfältet. Klicka på "Skapa en ny profil" för att skapa en ny SIP-profil. Skriv ner den information som genereras när du har skapat den nya profilen.

3 Klicka på "Profilinställningar" och klicka sedan på "Köp ett kanalabonnemang för att aktivera den här profilen." Ange antalet Skype-kanaler ditt företag behöver. En kanal är liknar ett telefonnummer. Varje kanal tillåter ett samtal att göras åt gången. Fyra kanaler kommer att möjliggöra fyra samtidiga Skype-samtal.

4 Ange SIP referenser till Skype på din IP-PBX. Proceduren kommer att variera kraftigt beroende på din telefonväxel.

5 Testa din PBX utgående samtal genom att ringa 1-760-660-4690. Detta är Skypes testnummer och kommer inte att medföra kostnader när du testar PBX SIP-inställningar.

6 Konfigurera din IP PBX för inkommande Skype-samtal. Förfarandet skiljer sig kraftigt beroende på PBX. Kontakta din PBX dokumentationen för mer information.

7 Skapa en Skype Business-konto. Detta konto är där du kommer att skapa och associera Skype ID och olika inkommande nummer för dina interna PBX användare.

8 Testa det inkommande samtalet integration av din PBX genom att göra en Skype till Skype-samtal för Skype namnet på företaget.

9 Tilldela Skype-konton namn och telefonnummer till de olika användarna av din PBX i Skype Manager. Processen för att ansluta dina interna PBX användare att deras Skype namn kommer att variera, beroende på vilken växel du använder. Kontakta din PBX dokumentationen för mer information.