Vad Barn lär av Låtsas matlagning i förskolan

Vad Barn lär av Låtsas matlagning i förskolan


Även om livsmedel är ibland plast, med hjälp av matlagning för att lära förskolebarn har underbara "verkliga livet" fördelar. Recept används för att undervisa läsning, räkning och matematik. Förskolebarn lära sig att identifiera objekt, skilja dem och sortera dem i grupper av relaterade poster. De lär sig säkerhet, hastighet och rytm, och motion små lemmar att bygga fingerfärdighet. Det finns mycket intressanta och värdefulla "teachable stunder" som sker, även när du undervisar en förskolebarn hur man gör något så enkelt som en smoothie.

Tidigt läsutveckling

Vad Barn lär av Låtsas matlagning i förskolan


Förskolor använder roliga recept som är lätt för barn att förstå. Lärarna låta dem följa med och delta i beredningen. De lär sig att identifiera de ord på recept med lämpliga föda och ingredienser. I processen, förskolebarn utveckla viktiga visuella anslutningar att associera ord som hjälpa till att bygga läsutveckling och förståelse färdigheter.

Räkna och matematiska färdigheter

Använda matlagning och recept också hjälper förskolebarn lär matematiska färdigheter. Till exempel, de får räkna ut hur många koppar mjölk behövs för att göra en smoothie, hur många jordgubbar och så vidare. De lär sig också mätningar genom att träna saker som att lära sig när mjölken de häller når märket för en halv kopp.

Identifiering och sortering

Vad Barn lär av Låtsas matlagning i förskolan


En mycket lärorikt inlärningsteknik som förskolor använder är att samla ett sortiment och mängder av livsmedel tillsammans i en stor hög eller korg, och har barnen hämta objekt som läraren kallar dem vid namn. Denna teknik innefattar utveckling av ord föreningens kompetens som lär förskolebarn hur man identifierar objekt på lämpligt sätt och sortera dem från andra föremål.

Hastighet, rytm och fingerfärdighet

Matlagning kan effektivt användas för att lära preschoolers om hastighet. Lärare kan använda recept som kräver att blanda något snabbt eller långsamt, och utmana barnet att använda dom för att avgöra när något är på medelhastighet. Barn lär sig också rytm i processen och bygga skicklighet av användningen av sina armar, händer och fingrar.

Säkerhet

Lärare lära barnen värdefull lärande om vikten av säkerhet vid matlagning. De lär sig när det är varmt, och hur man hanterar varm mat säkert och hur man tillåta livsmedel svalna innan de äter dem. Vikten av handtvätt är också förstärkt med matlagning som en undervisningsteknik.

Med användning av bestick

Små händer lära sig skillnaden mellan bestick och hur man använder dem på rätt sätt. De får också att experimentera med köksredskap och lära sig skillnaden mellan storlekar användning och hur de skiljer sig från bestick.

Äta nyttigt

En stor långsiktig fördel med att använda matlagning för att lära förskolebarn lär dem hur man ska äta hälsosamt. De flesta förskola barnstorlek spisar och ugnar komma med ett sortiment av plast livsmedel som innehåller kött, grönsaker och desserter. Lärare passa på att lära barn medan de är unga att uppskatta göra rätter som kombinerar baslivsmedel grupper och förbereda en balanserad måltid. Föräldrar kan maximera möjligheterna för "teachable stunder" som kan överföras till "riktig mat" middagsbordet och bygga sunda matvanor.