Hur man gör banan-valnöt tårta

Hur man gör banan-valnöt tårta

Introduktion

Enkla kakor behöver inte undvikas eftersom de är enkla. De tilltalande just därför att de saknar söt glasyr, udda färger och andra klockor och visselpipor. Enkla kakor är underbart eftersom deras smakrika ingredienser tillåts vara sig själva utan att vara utklädd. Detta steg-för-steg recept är för en av våra favoriter - banan valnöt - och vi hoppas att du kommer att göra det ditt eget.

Loaf eller Bundt

Två tårta former som är lätta att hantera under gräddningen och för servering är brödet och ringform. Loaf kakor skivas som du skulle bröd - även tjockare, vänligen - och ring kakor erbjuder vackra kilar. Det är lätt att dekorera antingen med en glasyr eller sirap toppning -Om du vill - men brödet är bättre för bakad-on pålägg som streusel. Ringen kakan är det bästa valet för en mer elegant dessert. Hur du väljer att dekorera, servera och förvara din tårta kommer att avgöra vilken form du vill - det eller som tårta pan du har.

Det är bananer!

Om du har ett par riktigt mogna bananer i köket - och du är inte benägna att äta dem alla på en gång - det är perfekt tid att baka. Om, å andra sidan, du kommer att handla för bananer för detta recept, vara medveten om att du kommer att behöva mycket mogna, tungt fläckiga sådana. Om frukten är bara mogen nog att äta, kommer kakan inte leverera banan smak du räknade med.

Sätt på den

När du anger ditt kök för att förbereda din tårta, gör din första stopp av ugnen. Ställ värmen till 200 ° C och låt det bli redo för dig. Om ugnen inte är förvärmd, är kakan inte stiger - det kommer också att ta längre tid att baka igenom.

Få tag i redskap redo

När du har valt din tårta pan, behöver du en stor bunke, 2 medel skålar och 2 små skålar. Om du använder en stående mixer, anbringa paddel - annars en träslev eller en styv spatel är bra.

Ingredienserna

Du kan ställa in ett par saker på denna lista till din smak - mer eller mindre socker eller valnötter - men hålla förhållandena för bästa resultat. 1 ½ koppar / 185g allrengöringsmedel mjöl, 2/3 kopp / 135g socker, ½ dl / 100g smält och kyls smör, 1 tsk bakpulver, ½ tsk fint salt, 3 mycket mogna bananer, 2 ägg, 1 tsk vaniljextrakt, ½ dl / 60g hackade valnötter.

Förbereder ingredienserna

Det är där du placerar allt till hands - alla mätas och redo att gå - dina ankor i rad. I en medelstor skål sålla mjöl, bakpulver och salt; placera socker i stor bunke eller skål av din stående mixer; smälta smöret - 30 sekunder i mikrovågsugn - i en liten skål, i en medelstor skål, mosa bananerna med en gaffel; Vispa ihop ägg och vanilj; mäta och hacka valnötter. Smörj tårta pan med smör.

Blanda smeten

Det är där allt kommer tillsammans - och det är så mycket lättare när dina ingredienser finns till hands. Häll smöret i skålen med socker och blanda - med mixer eller pålitliga sked - tills ljuset och fluffigt. In i smör och socker gå bananer - blanda väl. Följ bananer med ägg och vaniljextrakt och blanda tills kombineras. Nu gradvis blanda de torra ingredienserna i den våta - du vill att allt bara våt, inte över blandad. Vik in valnötter tills väl fördelade och häll - eller spade - blandningen i en smord tårta pan.

Baka kakan

Placera kakan blandningen i ugnen och omedelbart stänga av värmen till 175 °. Tillagningstiden är ungefär en timme - men inte bara titta på klockan. Efter 50 till 55 minuter, sätter en tandpetare i kakan för att kontrollera doneness. Detta innebär att du måste också ta bort tandpetare - så är fallet, gå tillbaka och få det. Om tandpetare har fuktig Smet på det, fortsätta baka och kontrollera igen i fem minuters mellanrum. Det är gjort när tandpetare kommer tillbaka torr eller med smulor. Låt kakan svalna på galler under 5 eller 10 minuter, och slå sedan ut på rack för att svalna helt.

Serveringsförslag förslag~~POS=HEADCOMP

Det enklaste sättet att tjäna kakan är bara att tjäna avskalade skivor, kanske med en damning av strösocker. Men skulle det döda du använder en klick av nyligen gjorda vispgrädde? Kanske en handfull färska bär eller ett stänk av lite mer hackade valnötter? Du kan också prova den serveras varm med duggregn av lönnsirap. Bananer, valnötter och lönnsirap - yum!

Ytterligare möjligheter ingrediens

Vad är bra om denna kaka är att du kan baka den med några varianter. Vi vill lägga till färska blåbär i slutet av blanda smeten - de lägger till en fin fruktig tang - men överväga att lägga andra bär, hackade frukter som äpple eller persika eller torkad frukt. Som en liten krydda? Prova kanel, kryddpeppar eller en touch av kardemumma. Du kan baka den med en streusel toppning - smör, mjöl, farinsocker och kanel - men det kommer att hamna läcker botten av en ring kaka. Dela dina idéer med andra i kommentarfältet!

Låt oss granska

Detta är en av våra favorit kakor att göra eftersom det är enkelt och snabbt att förbereda. Kom ihåg att du behöver mycket mogna bananer - så odla sin mognad hemma eller rycka upp dem när du spionera dem på specerihandlare. Gör bakning lätt genom att alla ingredienser som uppmätts, praktiskt och redo att blandas. Om du tänker på något som skulle kunna fungera bra med kaka - prova. Slutligen, är en varm ugn bagar vän - så alltid värma er åtminstone 30 minuter före användning. Kalla ugnar - ja, de är bara döda till oss.