Hur att ställa upp en Stihl Saw

Hur att ställa upp en Stihl Saw


Stihl sågar är högeffektiva motorsågar byggda för uthållighet. Både professionella skogsfolk och husägare använda en Stihl såg på grund av dess tillförlitlighet och prestanda. Men upprätthålla sågens maximala potential kräver regelbunden tune-ups och underhållskontroller. Utför regelbundna tune-ups kommer också förhindra att små problem utvecklas till större problem som kan bli dyra att åtgärda. De tre huvudområden sågen du bör fokusera på är tändsystemet, bränsle och olja distribution och luft komprimering.

Instruktioner

Bar och Chain Kontroller

1 Skärp kedjan genom att följa Stihl ägarens manuella instruktioner för korrekt registrering av tänderna och djupmätare. Använd rundfil för tänderna och den flata filen för ryttarna.

2 Använd skiftnyckel och skruvmejsel för att ta bort kopplingskåpan, kedja och svärd från motorn.

3 Inspektera baren för några grader eller hack längs kanterna. Kör en nagel över kanten för att känna om metallen upp i alla delar. Använd flatfilen för att platta ut nicks.

4 Inspektera bar spetsens drev. Se till att den snurrar fritt runt stången. Det ska inte bucklig eller skev.

5 Använd en kniv eller motorsåg oljeplatta för att rengöra barens styrspår. Börja i baren spets, och skrapa den tunna metall inuti barens spricka ner längden på baren. Ta bort all smuts, olja och sågspån på båda sidor av ribban. Rengör styrskenorna tills metallen kan smidigt ner längden på baren.

motorunderhåll

1 Torka baren och motorhuset placerad under kopplingskåpan med trasan. Häll lite bensin över motorhuset, och skrapa bort så mycket smuts, olja och flis som möjligt.

2 Ta bort E-clip som håller svänghjulet på plats över kopplingsaggregatet. Ta bort och byta ut drevet och brickan om de är kraftigt slitna eller för smutsiga att rengöra.

3 Ta av kopplingen och kopplingstrumman. Inspektera dem för eventuella skador eller tung slitage. Ersätta dessa delar vid behov.

4 Ta bort oljepumpen lockets fästskruvar med skruvmejseln. Inspektera snäck och fjäder enhet för eventuella skador. Byt vid behov, och smörj dem med fett motorsmörjning.

Luftfilter och Spark Plug Rengöring

1 Ta bort luftfiltrets kåpa och luftfiltret. Torka luftfilterlocket med en trasa. Om Stihl såg fortfarande använder filtband luftfilter, ta bort bandet och slå den mot handflatan för att skaka av sågspån.

2 Häll lite bensin över luftfiltret och luftfilterkåpan. Använd en tandborste för att skrapa ut någon fångade skräp i metallfiltret. Byt ut luftfiltret om det behövs.

3 Ta bort tändstiftet gummiplugg från tändstiftet. Använd tändstiftsnyckel för att ta bort tändstiftet.

4 Häll bränsle över tändstiftet. Använd tandborste för att skrapa bort all smuts eller skräp. Torka rent med trasa.

Bränsle systemunderhåll

1 Töm gas- och oljetankarna helt. Kör sågen tills den dör använder det sista av gasen. Använd trasan, tandborste och en liten bensin för att rengöra båda tankarna.

2 Dra ut bränslefiltret och byt om den är igensatt eller trasig. Inspektera bränsleledningar att se till att det inte finns några sprickor eller hål.

3 Använd insexnyckel skruva ljuddämparen omslag. Avlägsna gnistskydd skärmen inifrån ljuddämparen, och rengör den med tandborste och trasa. Byt gnistskydd skärmen om den är skadad.

4 Ström tvätta sågens kropp och bar om du äger en makt bricka.

5 Sätt alla delar ihop i motsatt ordning du tog dem isär.