Hur man beräknar motvikten för skjutfönster

Hur man beräknar motvikten för skjutfönster


Motvikter dolda inuti ett skjutfönster ram hjälp de glasade paneler glider enkelt upp och ner. Vikterna håller panelerna eller "skärp" i läge när du öppnar dem. Utan motvikter, skulle du hitta bågarna svårt att flytta. Om du lyckades att driva ett skärp upp, kan det komma att krascha rakt ner igen, med fingerbrottkraft. Du kan fastställa hur tung motvikterna ska vara med enkel utrustning och beräkningar.

Instruktioner

1 Lyft fönsterbågen på ett par badrumsvåg. Bågen är tung och du kanske behöver någon att hjälpa dig att flytta den på ett säkert sätt. Spela hur mycket fönsterbågen väger, med hjälp av en bärbar dator och penna.

2 Dividera vikten av fönsterbågen med två. Du kanske vill använda en kalkylator för att hjälpa dig med detta, särskilt om fönstret vikt är en besvärlig fraktion. Anteckna resultatet på anteckningsblocket. Ditt svar visar hur tung en av motvikterna bör vara. En typisk skärp, som väger runt 9.9kg / 22 lb skulle behöva två motvikter, som vardera väger 4,95 kg, 11lb.

3 Mät tjockleken på fönsterbåge med en linjal. Anteckna resultatet på anteckningsblocket. Detta visar hur mycket utrymme kommer att finnas tillgänglig för motvikten när du placerar den i sin hålighet i fönsterkarmen. Tjockleken på motvikten bör aldrig vara större än tjockleken av fönsterbågen, eller vikten för den undre panelen kommer att slå mot den för den övre panelen, som hänger vid sidan om.

4 Inköp lämpliga motvikter för vikt och tjocklek du har beräknat. Välj motvikter som är lång och smal form för skjutfönster som är högre än de är breda. Välj den kortaste, tjockaste motvikter som passar bågen hålighet för fönster som är bredare än de är höga. Detta val av form tillåter en vikt att släppa det största avståndet möjligt i sin hålighet, så fönstren öppna helt.