Muskel tår hos hundar

Muskel tår hos hundar


Enligt Pet Place hemsida, "är en av de största systemen i hundens kropp och den vanligaste orsaken till denna mjukvävnadsskada är trauma." Muskelsystemet Muskeln kan skadas genom att blåmärken eller trasiga.

Stränghet

Enligt karriär med djur hemsida finns fyra steg till en muskel tår hos hundar. En scen en skada kan bestå av blödning, svullnad, blåmärken och smärta. Steg två är om muskelfibrerna riva sönder. Steg tre är när muskelfibrer och det omgivande området riva sönder. Stadium fyra är när kroppen av muskeln sliter sönder.

orsaker

Ungefär som en person, kan en hund skada sina ben från överanvändning. Muskeln kan lida allt från en pull till en komplett tår.

Bråck

Ett bråck är en reva i en muskel väggen där vävnader eller organ kan komma genom öppningen. Vanliga bråck inkluderar membranet, navelsträngen, perineal, och inguinal eller testikelcancer för kvinnliga och manliga hundar respektive.

Medial Shoulder Instabilitet

Hos människor, skulle detta betraktas som en rotatorkuffen tår men hundar inte har rotatorkuff. Enligt Colorado Canine Ortopedi "mediala säkerheter ligament (MCL) och subscapularis är kritiska komponenter för medial stabilitet axelleden." En tår i ligament eller muskler skapar instabilitet.

överväganden

Muscle riva risk är större för atletiska hundar. Trauma kan också uppstå från bilolyckor, slagsmål, falla, ålderdom eller fetma. Nyckeln behandling till en muskel tår är vila. En allvarlig tår kan kräva operation.