Om Roman Centurion Hjälmar

Om Roman Centurion Hjälmar


Officerarna kallas centurioner ansågs de tuffaste män i den romerska armén. Men även de tuffaste män skydda sig med rustning och hjälmar. Antika romerska armén hjälmar utvecklats under århundraden från enkla brons skålar till den ikoniska Imperial galliska stil hjälmar ofta skildras i filmer och tv-serier.

centurions

En centurion var befälhavare för en infanterienhet av ca 80 till 100 män kallas ett sekel. Till skillnad från högre officerare som var typiskt politiskt tillsatta ades centurions främjas inifrån armén för deras mod och skicklighet. Enligt historikern Stefan G. Chrissanthos, romarna ansåg att centurioner ryggraden i armén. De var ansvariga för att upprätthålla disciplinen i de lägre skikten och administrerade hårda straff som misshandel. Centurions kämpade tillsammans med män de befallt och de gemensamma soldaterna i allmänhet gillade och respekterade dem. På slagfältet centurions bar rustning och hjälmar identisk med redskap som används av deras män. De kännetecknas av en tagel eller fjäder hjälm dekoration kallas ett krön som hjälpte sina män att hitta dem under förvirringen av striden.

tidiga Hjälmar

De tidiga romerska soldater var utrustade som grekiska hopliter och bar en mängd brons hjälmar. I den 4: e århundradet före Kristus, började romerska soldater bär vad historiker kallar Montefortino-stil hjälm. Det inspirerades av Celtic designer och bestod av en brons eller järn skål med ledade sidostycken som skyddade öronen och sidorna av ansiktet. Den Coolus stil hjälm utvecklades i den 3: e århundradet före Kristus. Coolus hjälmar lagt stor halsskydd och panna vakter till Montefortino-stil hjälm. De sidostycken på Coolus stil hjälmar presenterade ledade flänsar som skyddade bärarens hals och utskurna sektioner som gjorde höra lättare.

Imperial galliska

I slutet av 1: a århundradet f.Kr., började romerska soldater bär Imperial galliska hjälm. Inspirerad av mönster bärs av gallerna var galliska hjälmar närmare formade i huvudet än tidigare hjälmar och innehöll fler dekorationer som präglade "ögonbryn" och mässingsbeslag. De införlivade åsar på nacken som hjälpte bryta kraft svärd slag, stora halsskydd och panna vakter. Denna hjälm kind bitar var större, böjd mot ansiktet och presenterade flänsar för att skydda halsen. De hade också bättre örat hål än tidigare konstruktioner. Klämkäftstyckena skyddas de sidorna av ansiktet, men de skyms perifera seendet. De lämnade också de flesta av ansiktet sårbar.

Imperial Italic

Imperial Italic hjälm utvecklades i slutet av 1: a århundradet. Historiker tror dessa gjordes i italienska verkstäder i stället för Rom korrekt. Det var en enklare variant av galliska stil hjälm och typiskt innehöll mindre dekoration. De hade annars samma funktioner såsom stora nackskydd, sidostycken och panna skydd.