Intressanta ämnen om Indien för barn

Intressanta ämnen om Indien för barn


Indien är den största demokratin, den sjunde största landet och den näst mest befolkade landet i världen. Med en historia som går tillbaka till 3200 f.Kr., har det en gammal, mångsidig kultur som få andra länder kan matcha. Detta gör det en fascinerande lärande ämne för barn.

Historia

Indien har en rik historia som går tillbaka nästan 6000 år. Den första civilisationen var Indusdalen, som är nu i Pakistan. I 1500 f.Kr. kom arierna från norra, spridning över stora delar av Indien och införa hinduism. Gautama Buddha, som gick på att grunda buddhismen, föddes i 567 BC. Två hundra år senare, kejsare Ashoka ledde mauryariket att ta kontroll över nästan hela landet. Man tror att St Tomas introducerade kristendomen till Indien i 52 AD, då Indien hade redan en betydande judisk befolkning. Islam introducerades till Indien i samband med övertagandet av Delhi och andra nordliga områden av Afghanistan härskare, Mohammed av Ghori. Punjab var födelseplatsen för Sikhismen i den 15: e århundradet.

Mat

De baslivsmedel i Indien är ris och vete, och både kryddig och söta smaker är mycket populär. De flesta måltider innefattar en flatbread, som används för att ösa upp grönsaker och ris. Det är också vanligt att äta med händerna i Indien, i enlighet med vissa särskilda regler. Maten bör endast hållas i höger hand, får inte passera den första leden fingrarna och fingrarna bör inte komma i direkt kontakt med läpparna. Den största måltiden på dagen är typiskt äts vid lunchtid, med bara en lätt måltid konsumeras på kvällen. Olika regioner i Indien har sina egna kulinariska stilar och varumärkesrätter, såsom tandoori stil matlagning från Punjab. Koleld används för att värma jord ugnar för extremt höga temperaturer innan tillagning av kött, grönsaker och bröd. Vissa indiska regioner är främst vegetarian, såsom Gujarati, där kosten är baserad på hirs, baljväxter, nötter och ett omfattande utbud av grönsaker.

Klänning

Indiska kläder är distinkt och färgstark. Både män och kvinnor har sina traditionella kläder, men många indier bär västerländska stilar, särskilt i städerna. Sari är en av de äldsta klädstil för indiska kvinnor. Tillverkad av sex meter från endera bomull eller silke, är sari virad runt kroppen, veckat och draperad över en av axlarna. Det bärs med en monterad blus känd som en Choli. Sari tyg kan vara en enda färg eller intrikat mönstrade, och ofta dekorerade med små speglar eller charm. Ett alternativ till den sari är salwar khameez, som består av en lång tunika och löst sittande byxor. Liksom sari, kan den vara gjord av bomull eller silke, i färg eller mönstrad. De flesta kvinnor ihop salwar khameez med en odhni, en sjalett.

Religion

Många religioner praktiseras i Indien, däribland buddhismen, Janism, sikhism, islam, judendom och kristendom. Över 80 procent av indiska medborgare tränar hinduer. Hinduism har sitt ursprung i norra Indien runt förhistorisk tid, vilket gör den till världens äldsta existerande religion. Hinduism har ingen enskild grundare eller lärare och bygger mer på praktik än på föreställningar. Till hinduer, vad du gör är viktigare än vad du tror. Brahman är den universella Gud Hinduism, dyrkad av några hinduer i form av olika gudar och gudinnor. De flesta hinduer dyrka dagligen framför en helgedom i sina hem, ofta med andra familjemedlemmar. Hinduer tror att själen är evig och återföds i olika organ, så kallade reinkarnation.