Hur man byter fönster fjädrar

Hur man byter fönster fjädrar


Byta fjädersystemet på ett fönster är en enkel process, men fungerar bara om fönstret har en trä jamb. Om fönsterramen är gjord av metall, måste du kontakta en installationsfönster professionell för att ändra vår för dig. Fönster fjädrar bära med ålder och med tiden kan det bli svårt att öppna ditt fönster. Ändra fjädrarna ska bara ta cirka en timme och kommer att göra det enkelt att öppna ditt fönster igen.

Instruktioner

1 Hitta stopp pärla ligger på den tunna trä bågen längs båda sidorna av fönstret. Använd en mattkniv för att skära färgen så att den inte skadas när du drar bort från fönstret träramen under våren ersättning. Använd en skruvmejsel för att skruva stopp pärla från fönstret. Ta bort stopp pärla och ställ den åt sidan.

2 Leta sidoposter på båda sidorna av fönstret. De bör vara strax under där stopp pärla var belägen. Skär fönsterbågens sladdar som håller fönstret upp, om det finns några. Dra försiktigt botten skärp i fönstret från den övre halvan av fönstret och ställ den åt sidan.

3 Ta bort den gamla fjädern systemet inifrån sidorna av fönstret. Använd en skruvmejsel för att lossa och ta bort skruvarna och dra ut enheten från väggen med en tång eller en skruvmejsel.

4 Väg fönsterbågen på badrumsvåg att se till att dina ersättningsfjädrar kan bära vikten av bågen. Förpackningen för fjädrarna kommer tydligt ange viktgränsen för varje fjäder. Om du är osäker på vikten stöd du behöver för ditt fönster och vänta tills du har vägt bågen att köpa ersättningsfjädrar.

5 Montera den nya fjädern i hålet av den tidigare fjädersystemet. Om hålet är för litet sedan använda en Forstner bit ansluten till en handhållen borr för att vidga spåret på fönsterkarmen. Om hålet är för stort, fyll sedan upp i hålet med epoxi trä fyllmedel för att göra hål som är mindre. Låt epoxin torka i 24 timmar innan du installerar nya våren.

6 Montera den nya fjädern på plats och skruva fast mot fönstret sidokarm med en skruvmejsel. Fäst fjäder linje eller band till det gamla hålet längs ytterkanterna av fönsterbågen där sladdar kopplade till gamla fjädersystemet. Skruva en liten krok strax ovanför hålet för att ge våren linje extra grab.

7 Applicera smörjpasta till båda sidor av fönsterbågen för att göra det lättare för fönstret för att höja upp och ner. Krok våren bandet till krokarna installerade på sidorna av fönsterbågen. Skjut bågen på plats mot fönsterkarmen.

8 Sätt tillbaka stopp pärla på båda sidorna av fönstret.