Svavel Spray för äppelträd

Svavel Spray för äppelträd


Oavsett om du växer några äppelträd eller en hel fruktträdgård full kommer en fungicid program vara nödvändig. För organiska trädgårdsmästare, kan kontroll av mjöldagg, äppelskorv och ceder-apple rost innebära användning av svavel spray.

Svavel som fungicid

Svavel har använts som en organisk fungicid i århundraden, och sprutas på grödor som äpplen, stenfrukter och grönsaker, enligt University of California.

Typer av svavel Spray

West Virginia University konstaterar att det finns flera typer av sprayer svavel för äppelträd, inklusive flytande kalk-svavel, torr vätbara svavel och flytande produkter före. Det finns en granulerad form av svavel också, men det är inte lämpligt för sprayning.

När Svavel Spray används

Tillämpning av svavel spray på äppelträd sker början när träden precis börjat blad ur och får fortsätta tills skörd eller slutet av augusti, enligt Michigan State University Extension.

Säkerhet

Även om sprayer svavel är organiska, kan de fortfarande vara frätande och irriterande för ögon och hud. Inandning av svavel dimma bör undvikas. Läs alla blandning, sprutning och förvaringsanvisningar noggrant, och ägna särskild uppmärksamhet åt säkerhetsföreskrifter.

Toxicitet för nyttoinsekter

Svavel är giftigt för många nyttiga insekter som är naturliga fiender av insekter och kvalster som kan skada äppel grödor.