Vilka är de olika typerna av pälsar?

Vilka är de olika typerna av pälsar?


Det tar ett helt år för att skapa en päls. Efter trapper säljer skinn, ett antal steg är involverade i konstruktion och tillverkning av dessa lyxiga och moderiktiga plagg. Den smart konsument måste överväga ett antal faktorer innan ett slutligt urval, bland dem ursprung och egenskaper hos de olika typerna av päls.

Mink

Mink är en högkvalitativ päls som ger ett klassiskt utseende tilltalar alla åldersgrupper. Kvinnliga skinn är mjukare och mer känslig och ger bättre kvalitet plagg. Å andra sidan, rockar görs med manlig mink är tyngre och kan lätt färgade eller vävda med läder och andra tyger.

Räv

Fox pälsar är bland de varmaste; de består av en tjock undercoat toppas av en längre överrock tillverkad av stickelhår. Native till Ryssland, Australien, Skandinavien, Nord- och Sydamerika, finns i en mängd olika färger räv. Rödräv från Kanada är djupt päls och det bästa valet för full längd rockar. Vit och arktisk räv päls har en mjuk och silkeslen känsla och ser bra ut på hattar, handskar och kragar.

Bäver

Beaver päls hattar och rockar var statussymboler för män och kvinnor under 19-talet. En stor del av den tidiga utforskning av Nordamerika påverkades av sökandet efter denna djurets päls. Som ett resultat, bäver blev en hotad art. Mestadels brun med långhåriga päls, dessa pälsar är varma och vattenavvisande.

Sobel

Denna sällsynta ryska päls är känt för sin silkeslena kvalitet. Lätt och varm, ryska sobel pälsar är statussymboler i samband med lyx, mode och investeringar. Utom räckhåll för de flesta konsumenter, är denna päls uppskattad för sin frodiga mörka färg och sällsynthet. Billigare nordamerikanska versioner av dessa rockar finns också.

shearling

Lättare än andra pälsar och varmare än nere rockar, är shearling mjuk och smidig. Tillverkad av fåren, dessa rockar är trendiga och kan bäras i varje säsong. Både män och kvinnor kommer att köpa dessa varma kappor, som ofta är prissatta lägre än andra pälsar.