Hur man tar bort en Shimano 105 Brake Lever

Hur man tar bort en Shimano 105 Brake Lever


Det japanska företaget Shimano tillverkar många cykelkomponenter. Bland sina produkter är den 105 groupset, som är sammansatt av kugghjul, växelförare och spakar. 105 är en äldre groupset i mitten olika kvalitetsinställningar. Om du översyn en cykel eller vill uppgradera din bromshandtagen, måste du veta hur man tar bort de gamla. Borttagandet av de 105 bromshandtagen liknar avlägsnandet av någon av Shimano bromsspakar.

Instruktioner

1 Ta ut styret tejp genom att dra ut gavlar från ändarna av styret, sedan koppla baren bandet. När du tar bort tejpen, rulla upp för att göra det lättare att ta igen när du ansluter din nya bromshandtagen.

2 Lossa bromskablarna på bromsarna och växelkablarna på växelförare. Gör detta genom att lossa skruvarna på de främre och bakre bromsarna och bultarna på de främre och bakre växelförare med en insexnyckel. Med kabelsaxar, avskurna änden av kabeln där en ändkåpa krymps på. Dra kabeln helt ur bulten.

3 Tryck en av bromshandtagen hela vägen in. Ser från framsidan av cykeln, ser du en bult som håller spaken klämman på styret. Använd en insexnyckel för att lossa denna skruv. Du behöver inte ta bort skruven, bara lossa den. Upprepa på den andra bromshandtaget.

4 Skjut bromshandtagen från slutet av styret.