Kreativa saker att göra med en digitalkamera

Kreativa saker att göra med en digitalkamera


Den summa pengar en fotograf skulle ha råd att spendera en gång hindras kreativitet i fotografi och experimenterandet med olika fotograferingsmetoder. Bortsett från de pengar som spenderas på film, utveckla och tryck, var tid investerat skjuta bilder och väntar på att se resultatet. Tack vare digitalkameror, dessa begränsningar inte längre existerar. Bilder är omedelbart tillgänglig, vilket gör kreativa fotografiska tekniker enklare, snabbare och billigare att lära sig.

Vitbalans

Använd vitbalansinställning på digitalkameran för kreativa effekter i dina bilder. Vitbalans kan du välja en inställning som gör att färgen vit utseende vitt i dina bilder. Ta flera bilder av ett ämne, och använda en annan vitbalansinställning för varje bild. Denna teknik fungerar bra på natten när stadens ljus ger olika färger beroende på kamerans vitbalans. Experimentera med olika inställningar för att uppnå en effekt du vill. Samma effekter kan tillämpas i dagsljus för att ändra innehållet i de utseende och ger den ett varmare eller kallare känsla. Vanliga hushållsbelysning visas annorlunda när alternativa vitbalansinställningar används. Prova en kombination av levande ljus och hembelysning för kreativa effekter.

Slutartid

Använd kamerainställningarna på ett kreativt sätt för att skapa oskärpa i en bild för att visa rörelse, hastighet eller tidens gång. Fotografera ett rörligt objekt och använda en lång slutartid när du panorerar kameran för att följa motivet. Med rätt panorering teknik, stannar objektet i fokus med en suddig bakgrund som förmedlar hastighet av ämnet. Använd den motsatta tekniken på rinnande vatten. Ställ en lång slutartid, och hålla kameran stilla med hjälp av ett stativ för att fotografera ett vattenfall eller fontän. Den långsamma slutarhastighet fångar rörelse i vattnet, vilket gör det verkar mjukt och luddigt, medan bakgrunden är i fokus.

Öppning

Använd öppningen för att göra bakgrunden skarp eller oskarp. Små bländarvärden skapar en suddig bakgrund som allmänt sett i porträtt. Att göra bakgrunden ofokuserad uppmärksammar huvudmotivet. Stora bländarvärde ge mer av bilden i fokus. Använd en större öppning för gruppporträtt för att säkerställa fokus för alla ämnen. Applicera största bländarvärden landskap att ta allt från förgrund till bakgrund i skarpt fokus. Stora bländarvärde innebär en liten bländaröppning, vilket resulterar i långsammare slutartider. Använd ett stativ för att hålla kameran och förhindra suddiga bilder som orsakas av kameraskakningar.