Hur man gör Tile Hot Plate Trivets

Hur man gör Tile Hot Plate Trivets


Tile trivet mönster varierar från charmiga skapelser av äldre barn till sofistikerade grafiska mönster från vuxna. Dina trivets ljusnar upp ditt kök väggar hängande dekorationer när de inte används, och de gör underbara gåvor för vänner och familj. Köpa färdiga plattor torg eller köpa Kina plattor på din lokala sparsamhet butik och bryta dem hemma för unika skapelser. För grytunderlägg själv väljer den storlek du vill ha och be din lokala brädgård att skära plywood rutor på beställning.

Instruktioner

Utforma och lägga plattor

1 Trace runt plywood kvadrat på en bit papper. Skiss eller kopiera din design möjligheter och se till att designen passar i ditt utrymme. Experimentera med kopiator storlekar för att hitta den som passar bäst, och sedan spåra designen på grytunderlägg.

2 Placera brickor på grytunderlägg torget, experimentera med olika färgscheman. Limma inte när du precis har börjat att experimentera. Tillåt dig själv lite tid att låta din kreativa safter börjar flöda.

3 Skär brickor som behövs för att passa in i din design. Använd Plattoskärare för rena snitt eller linda plattorna i trasor och bryta dem med en hammare för diverse former.

4 Limma varje platta på bordet med allrengöringsmedel lim. Låt grytunderlägg torka ordentligt för en dag eller två.

Injektering och Finishing

1 Förbered bruket enligt anvisningar från förpackningen så att det är konsekvensen av jordnötssmör. Lägg ut tidningar eller handdukar för att hålla din arbetsplats ren och gummihandskar för att hålla sig ren.

2 Sprid bruket på din trivet med en plastkniv eller dina händer. Se till att bruket får i alla utrymmen mellan plattorna, men avlägsna överskott injekteringsbruk för att undvika stötar och bygga upp på grytunderlägg.

3 Torka av grytunderlägg med en fuktig svamp för att avlägsna fogmassa plattorna själva. Upprepa rengöringsprocessen tre eller fyra gånger, sköljning och klämma ut svampen mellan rengöring.

4 Blås grytunderlägg med en hårtork precis tillräckligt för att torka överblivna injekteringsbruk ovanpå plattorna. Två eller tre minuter är normalt tillräcklig.

5 Torka av injekteringsbruk damm från varje platta med en ren och torr trasa. Rengör individuella plattor med en fuktig bomullstopp om du har problem med att ta bort injekteringsbruk damm.

6 Låt trivet torka för en dag. Lim på kork eller plast trivet kuddar på alla fyra hörnen