Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


Olja leverans förare, även känd som förare tankbil, driva tunga fordon. De transporterar olja och oljeprodukter lokalt och över långa avstånd. De hålla fordonet och garantera lastsäkerhet. Klient service färdigheter, körförmåga och viljan att transportera farligt gods är viktiga egenskaper i detta transport yrke.

Fungera

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


Olja leverans förare transportera olja och andra bränsleprodukter från oljeraffinaderier till flygplatser, bensinstationer, fabriker, kvarnar, affärer och andra faciliteter. Olja leverans drivrutiner säkerställa att oljefat och bränsleprodukter är fästa vid lastbilshytten och släpvagn. Olja leverans förare utför rutinunderhåll och säkerhetskontroller på lastbilen och lasten före, under och efter planerade körningar.

Kvalifikationer

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


En high school-examen är nödvändig. Kurser i diesel mekanik, elektronik, farligt material och pneumatiska system är användbara. En kommersiell körkort, även känd som en CDL, krävs. En särskilt stöd med CDL licens är obligatorisk för transport av farligt material, såsom olja och petroleum. De flesta arbetsgivare kräver slumpmässig alkohol och illegal narkotika. Lastbilsförare genomgå kriminella och körning bakgrundsundersökningar. Lastbilsförare behöver uthållighet för att sitta i timmar bakom ratten i mycket stora fordon. De behöver god syn och djup perception, lugna nerverna att ta itu med trafik och en konstant hänsyn till säkerhet. Samarbetsförmåga är integrerad till att hantera en mängd olika kunder.

löner

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


Enligt den amerikanska Bureau of Labor Statistics, den genomsnittliga timlönen för tunga förare var £ 12,10 i maj 2008. Den genomsnittliga årslönen var £ 25.168. De tjänade årslön på £ 15.723 till £ 36.595.

Syn

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


Framtida arbetstillfällen är gynnsamma för lastbilschaufförer. Enligt en prognos gjord av US Bureau of Labor Statistics 2010, kommer tillväxttakten vara 13 procent från 2008 till 2018. Denna siffra representerar en hastighet som är ungefär lika snabbt som genomsnittet jämfört med andra yrken. Faktorer som kommer att stimulera tillväxten är det ökade behovet att transportera olja och andra råvaror med lastbil.

expert Insight

Arbetsbeskrivning för en oljeleveranschaufför


Vid sin webbplats, betonar Professional Truck Driver Institute behovet av övervakad träning: "Formell utbildning är det mest tillförlitliga sättet att lära sig de många speciella färdigheter som krävs för säker truckkörning Ju fler färdigheter som lärs ut i övervakad utbildning, desto färre detta behov. att lära på jobbet. "