Så här använder Oat

Så här använder Oat


Havre kan användas på många sätt och i olika former. Om du har en egen havre färskt från skörd eller har köpt obearbetade havre från en matningslager eller bulk grossist, kanske du undrar hur man får dem redo för att äta. Havre kan ges till boskap, mark för användning som mjöl i bakning och ätas eller rullas som en rejäl frukost. Använd en av flera metoder för att förbereda dina havre för humankonsumtion.

Instruktioner

1 Separera eventuellt skräp, såsom stenar och pinnar, från havre. Detta kan göras för hand eller med användning av specialiserade maskiner som utformats speciellt för screening av oönskat material.

2 Hull havre och kasta skrov. Detta sker vanligtvis med specialutrustning snarare än hemma. Flytta luft separerar lätt skroven. Kommersiell verksamhet använder utsugnings, medan en liten fläkt eller mild bris utomhus kan användas hemma.

3 Sprid havre på en bakplåt och rosta dem i en ugn vid ca 102 grader Celsius. Detta kommer att göra havre mer tilltalande och ge dem en rikare smak. Om du inte kunde skrov havren tidigare kommer skroven blåsa upp i detta skede och vara lätt att avlägsna med en valskvarn.

4 Kör havre genom en flaker kvarn för att tillverka hemma havregryn för en mer tilltalande havre. Oraffinerade havrekärnor, så kallade gryn, kräver en lång blötläggning tid innan matlagning och är mycket chewier än havre som har bearbetad.

5 Mal dina skrov havre för att göra havremjöl, som kan användas för bakning. Havre kan slipas i en matberedare eller mixer, även om det kan ta lite tid för att uppnå ett pulver som är bra nog.