Grade 11 Svets Projects

Grade 11 Svets Projects


High school butik klass projekt är inte längre bara om att bygga fågelholkar och askkoppar. Särskilt i metall butik, där studenterna konstruerar projekt som är komplexa, men ändå praktisk. Metallbearbetnings eleverna lär en färdighet som kan leda dem till en livskraftig handel. Men att arbeta med metall inte behöver vara en kall; Det kan bli en livslång hobby eller ens ett sätt att uttrycka sig själv konstnärligt.

Smidesjärn End Table

Du kan göra en vacker sidobord av smidesjärn och kakel, på bara några timmar. Smidesjärn (även känd som mjukt stål) är ett utmärkt val för att göra dekorativa bitar för hemmet. Det är lång hållbarhet och skapar en tidlös, rustikt utseende. Processen för att konstruera denna tabell är enkel nog att det skulle göra en lämplig första projekt för en novis svetsare. Projektet kommer också att kräva en del skärande färdigheter. Först kommer att behövas en bit av kakel. Detta kommer att bestämma bredden på bordet; en 12-by-12-tums bit är idealiskt. Dessutom behöver du flera storlekar av fyrkantsrör järn (1 tum, 3/4 tum och 3/8 tum), samt en bit av 2-av-en-tums vinkeljärn. Men när du skär järnet, tänk på det gamla ordspråket, "Mät två gånger, klippa en gång." Du vill inte avsluta med vingliga bordsben.

dekorativa Staffli

Bygg ett staffli som är både vacker och multifunktionella. Planerna för detta projekt skapar en antik stil design med stålrör som kräver svetsning och metallbock fingerfärdighet, men konstruktionen är relativt enkel. När konstruktionen är färdig, bör staffliet skall målas. Svart är ett klassiskt val och kommer att ge pjäsen en smidesjärn utseende. Det kommer förmodligen att behöva flera lager. Staffliet kommer att ha ett klassiskt utseende som gör den idealisk för antingen ett hem eller ett kontor och kan användas för visning av konstverk, affischer och annonser.

Ett stödstativ

Med detta projekt, ett stödstativ, kan studenten ta tillfredsställelse i att bygga en pjäs som kommer att hjälpa honom i framtida svetsning projekt. Detta är en ganska enkel och okomplicerad konstruktion. Stativet kan bidra till att stödja metallen under svetsprocessen, och om du bygger två av dem, kan du använda dem som en typ av justerbar sågbock. Du kommer att behöva lite en-tums diameter svart pipa, en 5/8 tums diameter gängstång, en 2-av-2-by-1/4-tums bit med en 3/4-tums hål borrat i centrum, några lång-kanal-stål och två 5/8 tum nötter. Mild stål rekommenderas för detta projekt.

svets Tabell

Detta är en annan plan som kommer att hjälpa studenten att skapa en utilitaristisk pjäs som kan användas för framtida svetsning projekt. När du svetsar, du vill ha en lättillgänglig plats där du kommer att vara bekväm. En svetsbord kommer att få dig från golvet och gör arbetet med projektet mer tillmötesgående. Planen kräver 1,6 mm gauge plåt som kommer att läggas ovanpå marina skikt eller någon annan plan, träytan. Detta kommer att vara högst upp i tabellen. Du behöver också fyra stycken 40-by-40-by-3mm lådsektion stål, vinkeljärn, en stång 5mm diameter, trådnät och fyra länkhjul för att göra tabellen mobil.