Hur man installerar autobody Reparations paneler

Hur man installerar autobody Reparations paneler


Rost, när de lämnas obehandlade, kan helt förstöra de större karosseridelar av alla fordon. Om du bor i saltvatten eller i kallare klimat där vägarna ofta belagda med salt på grund av is och snö, har du sett vad rost kan göra för fordon i närheten av en kropp. För att göra saken värre, vissa karosserier garage försöka reparera dessa enorma rost hål med felaktigt blandad och dåligt tillämpad panel filler. Reparationen kan se nästan lika illa som de rostiga hål. Byte av hela kroppen panelen är det snabbaste, bästa och mest permanent sätt att reparera omfattande fordon rost.

Instruktioner

1 Clamp ersättningspanelen på panelen som ska tas bort. Rikta den nya panelen exakt ovanpå den befintliga panelen uppmärksamma några spår eller andra kroppsfunktioner. Du är på väg att göra skärlinjen på den befintliga fordonskroppen. Rita en linje med en markör längs kanten av den fastklämda panelen på fordonets kaross.

2 Ta loss och ta bort ersättningspanelen från den gamla, rostiga en. Gör en markering ½ tum under linjen du bara spåras i att använda den nya panelen. Dra i raden, den faktiska skärlinjen, parallell med den övre raden. Du kommer att behöva denna ½ tum för att pressa den nya panelen på plats.

3 Sätt på skyddsglasögon, och skära bort den gamla panelen med hjälp av en nibbler / metall cutter. Ta din tid och använda en stadig hand för att stanna på linjen, vilket gör en rak, rent snitt. Leta upp och mala att exponera några punktsvetsar som fortfarande kan hålla den rostiga panelen på kroppen. Använd en borr och lite för att ta bort dem.

4 Använd kroppen kvarn för att slipa måla bort ner till metallen 4 inches ovanför snittet du gjort tidigare. Skapa en läpp eller fläns längs klippkanten du bara slipade färgen från ½ tum bred användning av en jogglad profil eller crimper. Håll det rakt som möjligt och i linje där den nya panelen kommer att monteras.

5 Placera den nya panelen på plats längs den nyligen gjorda flänsen. Använd tillfälliga fästelement och inte metall skruvar för att hålla den på plats tillfälligt. Ta bort primer 2 inches från där den nya panelen kommer att svetsas på plats.

6 Använd söm svetsar i motsats till punktsvetsar utmed längden av den nyinstallerade panelen. Gör 1½-tums svetsar 8 inches isär, och detta kommer att begränsa skevhet och vågor av punktsvetsar. Använda kvarnen för att avlägsna överskottet svetsmaterialet, vilket skapar en slick målning yta.

7 Lägg till så lite spackel som möjligt. Sand, prime och måla den nya panelen. Blandning i färgen för att matcha jämnt. Om färgen är en svår match, måla hela delen av fordonet för att undvika reparations linjer.