Hur man tecknar Mountain landskap

Hur man tecknar Mountain landskap


Ritning imponerande utseende bergslandskap är ofta inte svårt för avancerade artister, eller ens början artister. Du skulle finna att rita en realistisk bergslandskap tar lite ansträngning. För extra inspiration eller vägledning under din ritning process, titta på ett fotografi eller flera fotografier av bergslandskap. Om man tittar på fotografier bör ge dig goda idéer och instruera dig under dragningsprocessen. Var uppmärksam på de effekter som avståndet har på de relativa värdena (mörker eller ljushet) av landformer.

Instruktioner

1 Rita konturerna av några kullar, ungefär halvvägs upp på sidan, företrädd av några långa pucklar dras över horisonten på ritningen. Dessa är foten.

2 skugga böljande kullar mycket lätt med en hård blyertspenna, 3H eller hårdare. Skugga kullarna hela vägen ner till kanten av sidan. Kullarna bör vara jämnt skuggad. Gör så genom att köra din penna över papperet fram och tillbaka, långsamt och tålmodigt. Skugga hela vägen ner till botten av sidan.

3 Draw vissa kluster av grässtrån nära botten på sidan. Ju närmare gräset är till botten av sidan, bör den större gräset vara. Detta ger en känsla av perspektiv - detaljer är mer definierad, och objekt visas större inom en snar förgrunden av en bild.

4 Rita konturerna av en rad av berg bakom foten. Ett berg kommer att se ut som en jätte, oregelbundet formade, upp och ner V. Fjällen är placerade bakom foten och bör omfatta nästan högst upp på sidan.

5 Rita topparna av en rad av mer avlägsna berg, synlig mellan bergen du ritade i steg 2. Dessa toppar representerar berg placerade längre bort, bakom den första raden av berg.

6 Shade den främre raden av berg en mörk värde med en mjuk blyertspenna - 3B eller hårdare. Fjällen bör inte vara så jämnt skuggad som böljande kullar, så om delar av berget är mörkare än andra, är det acceptabelt.

7 Shade topparna placerade bakom den främre raden av berg. Dessa toppar bör skuggade lättare än den främre raden av berg, som tyder på djup i bildplanet. Du kan göra dessa berg ljusare antingen genom att byta till en penna av en något hårdare bly, eller genom att trycka något mindre på mjuk blyerts.

8 Shade himlen mycket lätt med en hård blyertspenna - 3H eller hårdare. Använd en blandning pinne för att jämna skuggningen av himlen. Den mörkaste sak på pappret bör vara den främre raden av berg.