Thai bröllopspresenter

Thai bröllopspresenter


Om du har blivit inbjuden till en thailändsk bröllop, kan det vara svårt att veta vilken gåva att ge till brudparet. Endast nära familj och vänner kommer att bjudas in till den buddhistiska ceremonin; andra vänner och bekanta kommer att bjudas in till kvällsmottagningen. En thailändsk bröllop är full av traditionella seder, så det är viktigt att respektera dessa om du går. Status är viktigt i thailändska tullen, och vad du ger kommer att bero på den position du håller.

Pengar

En av de säkraste och mest givna gåvor på en thailändsk bröllop är pengar. Du kan ge pengar om du deltog i gudstjänst eller mottagning. Det finns dock vissa riktlinjer som du bör följa för att avgöra hur mycket du ger paret. Om gästen är i ett läge med hög social status, har en yrkeskarriär eller har flugit utomlands för att närvara vid ceremonin, en gåva av ca 1000 baht bör ges. Oavsett vilket jobb en gäst från utlandet håller får han automatiskt hög social status, vilket bör återspeglas i hans gåva. I genomsnitt har de flesta andra gäster ge mellan 100 till 500 baht.

presenter pengar

Hellre än att innesluta din gåva av pengar i en bröllop kort, är det brukligt att presentera monetära gåvor i kuvertet där du fick ditt bröllop inbjudan. Kuvertet redan har ditt namn skrivet på det, och det gifta paret kan se vem som gav dem gåvan. Kuvertet bör normalt ges till paret vid kvällsmottagningen. Om bruden eller brudgummens familj är av kinesisk härkomst, presentera din gåva i ett rött kuvert, som är känd som "ang pao" eller "tur" i den kinesiska kulturen.

Temple Donation

Om du inte känner dig bekväm att ge paret pengar, göra en donation i brudens namn till den lokala buddhistiska tempel. Detta är känt som en merit gåva thailändska traditionen; det är tänkt att ge paret ett lyckligt äktenskap.

Gåvor från brudgummen

En särskild ceremoni som kallas Thong Mun sker före bröllopet. Vid ceremonin, måste brudgummen presentera sin brud med en guld smycke som är gjord av upp till 96% rent guld. Guldet mäts i baht, och man tror otur för den att väga ett ojämnt antal; därför bör det väga minst två baht, eller en högre, jämnt antal.