Tyska Flaggor av 1920-talet

Tyska Flaggor av 1920-talet


Under 1920-talet var Tyskland gungning efter förlusten av första världskriget, de begränsningar som Versaillesfördraget och en civil revolution, som störtade andra riket och etablerade Weimarrepubliken. Sådana genomgripande förändringar berört varje del av tyska liv, inklusive landets flaggor. År 1919 inrättade Weimar konstitutionen en ny nationell flagga och köpman flagga, och 1921 tog ungefär åtta extra flaggor. Men tillät den nya lagen medborgare att använda de gamla flaggorna till 1922, vilket resulterar i en mängd olika flaggor för denna period.

Nationella och State Flags

Flaggan i det andra riket införlivade svart, vitt och rött horisontella ränder. Även om det gav vika för den svarta, röda och guld sjunker av Weimarrepubliken i 1919, förblev båda flaggorna i bruk fram till 1922, vilket är tillåtet enligt förordningen om tyska flaggor 1921. Samma lagstiftning infördes också det statligt sjunker, flugit genom nationell tjänstemän, var identisk med den nationella flaggan med tillägg av den kejserliga sköld bär en svart örn på en guld- bakgrund.

ensigns

Tyska fartyg flög landets ensigns att indikera nationalitet, och omfattade tillstånd, civila och krigs ensigns. Den officiella statliga ensign 1921-1926 bestod av den gamla svarta, vita och röda flaggan med tillägg av den kejserliga sköld. Den regelbundna statligt sjunker kan också flyga i kustvatten. Den borgerliga ensignen, eller handelsfartyg flagga, använde samma svart, vit och röd bakgrund men med den nationella flaggan i kantonen. Kriget ensign 1920-1921 bestod av en vit bakgrund bär en svart kors med Prussian kungliga örnen i centrum och flagga andra riket bär järnkorset i kantonen. Efter 1921, flaggan ändrats för att likna den civila fänrik med ett järnkors i mitten.

Jacks och Pilot Flaggor

Domkraften var en flagga ibland flygas av krigsfartyg utöver fänriken. Fram till 1921 bestod den av en svart, vit och röd bakgrund med ett järnkors i mitten, och hade en fem-till-tre längd-till-breddförhållande. Efter 1921, flaggans proportioner ändras till en två-till-tre-förhållande, och den nationella flaggan sattes i kantonen. Piloten flagga, som används för att begära en pilot att styra fartyget i en hemmahamn, bestod av svarta, vita och röda ränder av den gamla kejserliga flaggan förrän 1921. Efter detta blev landets flagga införlivas i kantonen.

Flaggor av regeringstjänstemän

Presidenten och krigsministern båda hade sina egna normer. Presidentens flagga började som en svart, rött och guld flagga med ett guld rektangel i mitten som innehåller den svarta örnen --- en flagga som används 1920-1921, när det gav vika för en guld flagga med en röd ram och den svarta örnen i mitten. År 1926 bytte örnen design något och ingår sex i stället för fem, fjädrar på varje vinge. Kriget minister standard bestod av nationella svart, rött och guld ränder med järnkorset i mitten. Före 1921 hade det en fem-till-3-förhållande, men efter det att förordningen om tyska flaggor, ändrade förhållandet till 2-till-3.

andra Flags

Posttjänster och väpnade styrkor hade sina egna flaggor och vimplar. Flaggan av posttjänster bar en gyllene trumpet på en svart, rött och guld bakgrund och förändrats mycket under 1920-talet, med undantag för röd rand, som blev bredare för att bättre tillgodose trumpet. Armén och flottan var hade flaggor som utsett en annan ledningscentral eller en kommando rang. För fester, använde landet en variant av den nationella flaggan i form av en vertikal dubbel-tailed vimpel, med den svarta örnen på en gyllene fältet längst upp.