Hur man fäster solida däck till en rullstol

Hur man fäster solida däck till en rullstol


Att veta allmänt underhåll och hur man gör reparationer till en rullstol är av yttersta vikt om du bor med någon som är beroende av en rullstol för rörlighet. En del av en rullstol som kommer behöver mest underhåll på grund av förslitning-och-tår är däcken. Det finns flera typer av däck, och en av de vanligaste är den fasta däck, även känd som högtrycks eller snap-on däck. Dessa däck är notoriskt svåra att ersätta när slitbanan har slitits ner. Du behöver hjälp av flera verktyg för att få jobbet gjort.

Instruktioner

1 Lägg hjulet platt på ett bord eller en arbetsbänk. Detta kommer att sätta dig i en korrekt position för att installera en fast däck. Att försöka göra detta på golvet eller någon annanstans kommer att vara att besvärlig när det gäller manövrering av stolen.

2 Använd en oljebaserad smörjmedel runt kanten så att hela området där däcket kommer att installeras är smart. Solida däck är svårt att sätta på och extra smörjning hjälpa däcket glida på plats.

3 Placera däcket på toppen av kanten och börja föra in däcket genom att snäppa den i hjulet.

4 Fortsätt att sätta in däcket runt hjulet med hjälp av ett nyfikna verktyg för att lyfta upp däcket och snäpp den på plats. Du behöver bända verktyg eftersom det kommer att vara nästan omöjligt att böja och sträcka fast däck med händerna för att montera hjulet.

5 Inspektera hela hjulet för att se till att däcket har helt snäpps på plats. Använd din bända verktyg för att knäppa några delar av däcket som inte sitter i hjulet ordentligt.