Hur man gör en filt Fedora

Hur man gör en filt Fedora


Efter att ha blivit en universell symbol för sleekness och stil, har fedorahatt utvecklat sin egen mytologi. Stridslysten gangsters bar dem i alla 30- och 40-talen flicks. Humphrey Bogart berömda grydde en också. Och nu, kan du också. Gjord av, ett icke-vävt tyg av pressade ylle fibrer filt, fedora hattar är relativt enkel att konstruera. Med några billiga, lättillgängliga leveranser, kan du göra din egen filt fedorahatt. Du kommer att se cool - och lite illavarslande - på nolltid alls.

Instruktioner

1 Köp en hatt block som passar ditt huvud. Dessa är billiga på nätet. Täck blocket med filtmaterial noggrant. Det är mycket viktigt att du dämpa filten först så att det binder lätt. Placera T-pin på block Bäst att binda filten och sträcka tyget ner sidorna av blocket. Använd en nål för att ansluta materialet igen vid basen.

2 Mode filten nedåt och ta ut var och en av tapparna. Linda ett gummiband runt basen av hatten blocket. Borsta lim över blocket. Sedan bifoga ett andra skikt av filt. Med sax klippa bort kronan och överfyllda kände.

3 Klipp och dämpa två ark av filt för hatten på brädden. Se till att de är ett par inches bredare än då önskad brädden storlek. Lim järn då båda kände bitar tillsammans när de fortfarande är fuktig.

4 Clip en öppning i mitten av arken för kronan. Öppningen bör vara ungefär en tum mindre än kronan. Förfalska brädden utsida genom att bringa filten ner över hatten blocket krona. När materialet är torrt, ta bort båda.

5 Sätt kronan på brädden. Fästa dem med en kraftig tråd och linda dem med band eller kantband. Säkra hatten genom att fästa bandet på insidan också, vilket gör ett band för hatten. Naturligtvis ser snygg är nyckeln, så kom ihåg materialet - band och kände - bör vara av färger som kompletterar varandra.