Science projekt om vilken typ av choklad smälter snabbaste

Science projekt om vilken typ av choklad smälter snabbaste


Ett forskningsprojekt som omfattar choklad är ett enkelt sätt att locka studenter till att lära sig något vetenskapligt, speciellt om det finns möjlighet att äta lite choklad i processen. Smältpunkten för choklad är av intresse för dem i branschen, eftersom det är nödvändigt att veta hur man tillverkar en choklad som smälter lätt i munnen, men inte alltför snabbt på hyllan i en butik.

Skugga och sol Smältpunkt Project

Projektet undersöker den punkt där olika choklad smälter i solen. Bryt upp chokladen i små bitar av liknande storlek. Använda choklad chips är också ett alternativ. Placera en bit choklad på en skylt som papper och sedan lämna den utanför under ett träd eller något område som ger skugga. Anteckna hur mycket tid som gått innan chokladen smält. Placera sedan en liknande bit choklad i full sol och notera hur lång tid det tar att smälta. Gör detta med vit choklad, mörk choklad och mjölkchoklad och jämföra hur lång tid det tog att smälta varje bit. Anteckna vilken choklad smält snabbast.

Spara Chocolate Shop Project

Introducera studenterna till detta projekt genom att presentera dem med ett problem som de måste lösa. Situationen är som följer: det finns en aldrig tidigare skådad värmeböljan i en liten stad och den lokala godisbutik har förlorat sin makt. Någon choklad som smälter och sedan stelnar igen, måste kastas bort och affärsinnehavaren kommer att förlora pengar. Den goda nyheten är att det finns en liten, batteridriven kyl i vilken endast ett hundratal chokladkakor kan placeras. Problemet är att det finns fem hundra stänger av olika typer av choklad. Hjälp affärsinnehavaren bestämma vilken choklad ska placeras i kylskåpet genom att studera vilken choklad smälter först och vid vilken temperatur. Ge studenterna prover av olika typer av choklad, inklusive vit, mörk och mjölkchoklad. Låt dem upprätta ett diagram med instruktioner till affärsinnehavaren om hur man sparar sin choklad. Det kan handla om att sätta lite choklad i kylen i några minuter och sedan rotera med chokladkakor riskerar att smälta nästa.

Smälter i munnen Project

Här är ett vetenskapligt projekt som eleverna kommer att tiggeri att delta i. Det kommer att hjälpa dem att förstå och lära sig om begreppet kroppstemperatur samt studera den temperatur vid vilken choklad smälter. Varje elev får en kvadrat med vit, mjölk och mörk choklad. Med hjälp av en termometer, studenter tar sin egen temperatur. Normal kroppstemperatur är 37,1 grader Celsius. Förklara att det är okej att vara en grad högre eller lägre än det som åtgärden är ett genomsnitt, vilket innebär att det kommer att finnas en viss variation. Eleverna placera sedan en chokladbit i munnen och registrera hur lång tid det tar för de olika bitarna att smälta och sedan jämföra dessa priser för att avgöra vilken typ av choklad smälter snabbast.

Dark Chocolate Project

Dessa dagar, har mörk choklad blivit alltmer populärt och trenden är att andelen kakao som ska skrivas på förpackningen. Ge studenterna tre typer av mörk choklad med olika procentsatser av kakao. Liksom i tidigare experiment, lämnar chokladen i full sol på papperstallrikar och anteckna vilken choklad smälter först. Detta experiment kan också anpassas för att jämföra olika märken av choklad för att se vilka smälter snabbast.