Halmtak How-To

Halmtak How-To


En halmtak stuga utstrålar pittoreska charm. Stråtak är en av de äldsta bevarade byggnad hantverk. Medan halmtäckta tak hyddor är ofta förknippade med tropiska öar, har många kulturer använt denna takkonstruktionen. Från Hawaii till England till Kenya, har halmtak tak använts i århundraden. Stråtak ett tak tar lite tid och ansträngning, men är inte en komplicerad uppgift. Mest torrt gräs kommer i långa buntar. Förr i tiden var de traditionella växter i regionen för att thatch tak. Idag takhalm material och utrustning finns tillgängliga från många online retailers.Thatched tak är också miljövänliga.

Instruktioner

1 Mät takarean för att bestämma mängden av halm behövs. Kontrollera taket för eventuella läckor. Rensa taket från skräp.

2 Line hela taket, med början vid takfoten, med bundna knippen som håller huset torrt. Bind buntarna, så kallade tussar eller flaskor, horisontellt till taksparrarna i en linje och packa ihop så tätt som möjligt. Pin ner dem med trä gungar. Trä gungar är trä- eller stålstänger som håller torrt gräs buntar på plats på takstolarna.

3 Position lång halm halm, vertikalt, på toppen av fodret buntar. Ansluta dem till buntar med hjälp av stål takhalm skurkar och gungar. Skurkar är spikliknande järn bitar, upp till 12 inches lång, som används för att hålla halmen på plats. De har en krok i ena änden som passar in i gungning.

4 Upprepa steg två. Överlappar det andra skiktet av halmen halm av åtta inches över de tidigare thatch ändar. Hålla skiktytan jämn.

5 Applicera vertikala väder halm remsor. Vittring halm material är typiskt beroende av den lokala tillgången och traditioner. halm, marsh gräs, säv, har ljung, lin och även träspån använts för detta ändamål. Dessa vertikala remsor täcka hela taket, som löper från taket upp till takfoten, och bör vara ett djup av minst 15 inches.

6 Lay halm eller starr gräs längs åsen, eller spets, av taket för att binda och skydda huvud halm, med hjälp av yttre beslag som tillhandahålls av tillverkaren för att hålla materialet på plats över apex. Typiskt halm typer såsom wrap-over, ända upp, spola, rakt snitt och mönstrade används för detta ändamål.